TERMÉSZETI ÉRTÉKEK LÁTNIVALÓK AKTÍVAN A MÁTRÁBAN SZÁLLÁSHELYEK Bor és gasztronómia Webkamera Információk

Ünnepvárás Gyöngyösön

Hamarosan felgyúlnak az ünnepi fények a városban, és ezzel együtt kezdetét veszi a gyöngyösi advent egy hónapon át tartó rendezvénysorozata a Belváros téren, ahol az önkormányzat és az Ajándékdoboz Alapítvány idén is közösen szervezi a programokat.

 

A gyöngyösi önkormányzat és az Ajándékdoboz Alapítvány 2017 óta működik együtt, hogy meghitt és bensőséges hangulatot teremtsen az ünnepvárás heteihez. A gyöngyösi advent rendezvénysorozata idén egy hónapon át nyújt programokat a gyöngyösieknek, helyszínül pedig ebben az évben is az ékszerdobozként ragyogó Belváros tér szolgál majd, ahol az adventi vásár mellett ezúttal is országos hírű előadók és helyi tehetségek színesítik az ünnepi készülődés időszakát.

Fellép mások mellett Varga Miklós, Szinetár Dóra, Szulák Andrea, Vásáry André, Péterfy Bori és a Love Band, Mága Zoltán, Szekeres Adrienn és Nyári Károly és még sokan mások, köztük természetesen több helyi csoport és előadó is helyet kap a színpadon. A programsorozat a nulladik napon, november 24-én az Empty Pubs fellépésével indul.

A város adventi koszorúját is a Belváros téren állítják fel, a közös gyertyagyújtásokra minden vasárnap 17 órától várják a gyöngyösieket, kivételt csak az utolsó adventi vasárnap képez, december 24-én 11 órától lobban fel a láng a negyedik gyertyán.

A városi karácsonyi ünnepséget december 15-én 17 órától rendezik a Szent Bertalan-templomban, amit a hagyományoknak megfelelően közös gyertyagyújtás követ majd mindenki karácsonyfájánál, amelyet november utolsó napjaiban állítanak fel a Fő téren, ahol idén is Betlehem és állatsimogató várja majd a kilátogatókat.

Az adventi rendezvénysorozat kiemelt rendezvénye Zorán koncertje a Dr. Fejes András Sport- és Rendezvénycsarnokban, a koncert december 10-én, vasárnap 19 órakor kezdődik.

Az ünnepvárás utolsó napjaiban a gyöngyösi jégpálya is megnyitja kapuit a Dr. Csépe György Uszoda- és Termálstrand területén. A jégpálya december 22-étől várja a korcsolyázni vágyókat, és várhatóan egész januárban nyitva tart majd.

A gyöngyösi advent részletes programját a rendezvénysorozat weboldalán találja.