TERMÉSZETI ÉRTÉKEK LÁTNIVALÓK AKTÍVAN A MÁTRÁBAN SZÁLLÁSHELYEK Bor és gasztronómia Webkamera Információk

Állandó kiállítás mutatja be Gyöngyös sporttörténetét

Megnyílt a Gyöngyös sporttörténetét bemutató kiállítás az Aktív Házban. A tárlat hétköznaponként 8 és 18 óra között díjtalanul látogatható.

 

 

A város sporttörténetének legkiemelkedőbb eredményeit bemutató állandó kiállítás gondolata először 2014-ben merült fel Gyöngyösön – idézte fel Hiesz György polgármester az Aktív Házban kialakított tárlat megnyitóünnepségén csütörtök délután. Az ötletet Gyöngyös Város Barátainak Köre egykori elnöke, Balázs Ernő karolta fel, és 2016-ban létre is hoztak egy időszaki kiállítást a Mátra Művelődési Központban, amely nagy sikert aratott.

 

 

Az állandó kiállítás létrejöttének következő állomása 2017 volt, amikor az Aktív Ház kialakítására pályázati forrást nyert el az önkormányzat, s akkor eldöntötték, hogy az újonnan létrejövő sport- és szabadidőközpontban méltó helyet kaphat a Gyöngyös sportéletének múltját és jelenét bemutató kiállítás, amely a gyöngyösi olimpikonoktól az ökölvívókon és az úszósporton át a labdajátékokig mutatja be a legfontosabb eredményeket relikviákon, érmeken, serlegeken, különböző felszereléseken, tárgyi és írásos emlékeken keresztül. A kiállítás anyagát három éve gyűjtik, de ez a munka nem áll meg, így a tárlat a jövőben folyamatosan gazdagodik majd, és időről időre meg is újul, hogy a város sporttörténetének újabb és újabb szeletét mutathassa be az érdeklődőknek.

A sporttörténeti kiállítás az Aktív Házban díjtalanul látogatható munkanapokon 8 és 18 óra között.

Forrás: gyongyos.hu