TERMÉSZETI ÉRTÉKEK LÁTNIVALÓK AKTÍVAN A MÁTRÁBAN SZÁLLÁSHELYEK Bor és gasztronómia Webkamera Információk

Mátraverebély – Szentkút digitális tanösvény

A 10 állomásos túra hossza 2,3 km, így kényelmesen teljesíthető.

 

“Egy szelfi Szent Lászlóval vagy a szentkúti remetével? Mostantól bármikor megteheti, ha a Digitális Vándor alkalmazással fedezi fel Mátraverebély – Szentkút geológiai, vallási és történelmi csodáit.

 

‘Évmilliók vonzásában – Szentkúti séta Assisi Szent Ferenccel’ a címe annak a digitális tanösvény túrának, amely Mátraverebély – Szentkút geológiai, természeti és vallási értékeit mutatja be izgalmas, érdekes stílusban a Digitális Vándor mobilalkalmazásban.

 

Tudta ön, hogy mik azok a lapillik? Szeretné könnyen megtalálni Szent László lovának a patkónyomát a Szent László-hasadékban? Ezekben is segítséget nyújt a digitális séta – miközben AR eszközökön keresztül a Barátlakosoknál akár szelfizhet is egy remetével, a hasadéknál lefotózhatja magát Szent László királyt, s egy bájos cigánycsukkal is találkozhat az út során, aki biztosan hagyja magát fotózni.

 

Ha egy igazi családi programra vágyik, sok-sok játékkal és természetfelfedezéssel, érdemes letölteni a Digitális vándor alkalmazást – ahol sok-sok játék és feladat, számos virtuális találkozási lehetőség várja az érdeklődőket, a bejárt útvonalakért pedig digitális kitűzőt is kaphat és további tippeket Magyarország természeti csodáinak játékos felfedezéséhez.

 

A Digitális Vándor applikáció ingyenesen tölthető le a Google Play vagy App Store áruházakban és offline használható a e-ösvényeken. Segítségével egyszerre lehetünk jelen az offline és az online térben: egyik kezünkben a kijelzőn láthatjuk Szentkút remetéjét, a másik kezünkkel megtapinthatjuk a barlang falába vésett feliratokat. A digitális technológia segítségével a látható világ mögé láthatunk, megtudhatjuk, milyen titkokat rejt a természet. Így teszi teljessé a természetjárást telefonunk.”

 

Forrás: https://www.bnpi.hu/hu/reszletek/digitalis-vandor-matraverebely-szentkut