TERMÉSZETI ÉRTÉKEK LÁTNIVALÓK AKTÍVAN A MÁTRÁBAN SZÁLLÁSHELYEK Bor és gasztronómia Információk Webkamera

Horgászat

Remek horgászlehetőségeket nyújt a Recsk melletti Búzásvölgyi víztározó, a gyöngyösi, a markazi, az adácsi, a nagyrédei és a domoszlói tó és az adácsi tó

 

A felsorolt helyeken csak érvényes horgászengedéllyel és napijeggyel lehet horgászni. A legtöbb helyen a tó mellett váltható napijegy, de érdemes korábban az alábbi címen érdeklődni:

Horgászegyesületek Heves Megyei Szövetsége
3300, Eger, Mátyás Király utca 11.
Tel.: +36 36/313-689

 

Ecsédi Vég-tó

Az ECSÉDI VÉG-TÓ Magyarország első lignitbányájának zárógödreként alakult ki. Az 1970-es bányabezárást követően a mai napig 9 forrásból töltődik a több millió éves szénfalon keresztül kristálytiszta forrásvízzel.
Patak nem szennyezi, mezőgazdasági művelés nincs a területén. 1995-ben került magántulajdonba. Azóta elértük, hogy a tó és környéke természetvédelmi terület, valamint ivóvízbázis legyen. A 40 éves tóban megtalálható Magyarország összes őshonos halfaja, édesvízi medúza és rákok. A jövőben is azért dolgozunk, hogy mindezt gyermekeinknek és unokáinknak is megőrizzük.

Bővebb információ: www.ecsedito.hu

 

Adácsi horgásztó

A tavon horgászni a tárgyévre vonatkozó szabályok, előírások ismeretében, illetve érvényes államijegy és napijegy birtokában lehetséges.
Horgászni felnőtteknek 2 db bottal 2-2 horoggal, ifjúságiaknak 1 db bottal 2 horoggal, gyermek horgászoknak 1 db bottal úszóskészséggel és nagykorú felügyelete mellett lehet.
Napijegy a halőrházban váltható a horgászati idő kezdete előtt fél órával!
Egész évben tilos elvinni az ún. koi (színes vagy tarka) pontyokat! A védelem alatt álló, továbbá a kívülről akadt vagy méretkorlátozás alá eső halat a horgász köteles azonnal visszaengedni!
Megtartható és elvihető nemeshal méretkorlátozások: Ponty 30cm és 55cm között,Amúr 40cm és 70cm között, Csuka 40cm-től, Süllő 30cm-től, Harcsa 50cm-től max 25kg-ig

Információ: Tasi Róbert +36 30/384-7939, e-mail: robi@adacsihorgaszto.hu
Honlap: http://adacsihorgaszto.hu/

 

Búzásvölgyi tó

A Búzásvölgyi tó a Mátra észak-keleti lábánál található, Recsk község határában.A tó teljes vízfelülete 54 hektár, kerülete 8,5 km. Megközelíteni Recsk felõl lehet, a falun keresztül egy hídon át 1,5 km-es mûút vezet a tóig. Mivel a viz a völgyben van felduzzasztva, a tó hosszúkás alakú, hossza 2,5 km. Legszélesebb pontja 250 m, partján egész hosszában öblök találhatók. A vízmélység átlagosan 2 méter. A tó körül kb 200 horgászállás található. A horgászállásokat gépjármûvel meg lehet közelíteni, de parkolni szigorúan csak az útpatkán szabad. A horgászállásoknál lehet sátrat állítani, nyársalni, bográcsolni. A víz minõsége nagyon jó, a fogott halak húsa ezért ízletes.
Napijegyet csak állami horgászengedéllyel rendelkező horgász válthat!

A napijegy reggel 6 órától este 8 óráig érvényes a nyári szezonban, egyébként helyi szabályozás szerint, ami mindig a halőrháznál van kihelyezve.
A halőr távollétében napijegy a Gumicsuka büfében, vagy a Harcsa horgászboltban váltható. Aki nem a halőrnél vált napijegyet, az köteles a horgászat megkezdése előtt a halõrnél bejelentkezni!

Nyitva tartás: Nyáron, máj. 1-től okt. végéig, egész nap
Elérhetőségek:
Telefon: 06-30/911-9230, Kompos Tamás,
Honlap:www.recsk.hu

 

Nagyrédei horgásztó

A tavon a „fogd meg és engedd vissza” (Catch & Release) szemlélet és horgászati módszer alapján a horgászok minden halat kötelesek visszaengedni!
A tározón 17 horgászállás (az állásokon kényelmesen 2-3 fő elfér) található, melyeken előzetes bejelentkezés alapján lehet horgászni.
A helyfoglalás személyesen vagy a Büfé telefonszámán 08:00-tól 20:00-ig lehetséges.
Hal elvitelére a Kis-tó biztosít lehetőséget, mely külön szabályozás alá esik.

Nyitva tartás: egész évben, minden nap
Elérhetőségek:
Honlap: www.nagyredeihorgaszto.hu

Tel.: +36 30/9944-449

 

Deli tó (Gyöngyös)

A Mátra lábánál Gyöngyöstől 1 km-re helyezkedik el a Gyöngyösi víztározó más néven Deli-tó. A város dél-nyugati részén elterülõ 54 hektáros tározó festői környezetben várja a pihenni, kikapcsolódni vágyó horgászokat és családjukat.
A tó partján esőbeállók, asztalok tetővel és nyársalók vannak kihelyezve, a szállás lehetőséget Gyöngyösön több panzió és szálloda biztosítja.

További információ:

Honlap: www.gyongyosito.hu/

Telefon: +36 (20) 373 8323

 

Markazi tó

A Markazi-víztározó egy tó a Heves megyei Markazon, a Mátra déli lábánál.  A 154 hektáron elterülő és legmélyebb pontján 14-15 méter mély tavat a Malom-patak, a Zsidó-patak és a Hatra-patak felduzzasztott vizei táplálják. Vizét a Nyiget-patak szállítja el.

További információ:

Honlap: www.markazito.hu

Telefon: +36 (30) 625 4460

 

Domoszlói tó

Domoszló község a Mátra déli oldalának egyik mély völgyében fekszik. A tó a falu határában található az ország egyik legtisztább vizű, háborítatlan környezetű mesterséges horgásztava. A tó kiemelkedő halálomanyának egyik titka a hegyekben eredő Tarjanka-patak melynek vize táplálja a horgásztavat. A Mátrában eredő folyó a hegyből kimosott ásványi anyagokat a tóba szállítja, melynek köszönhetően teljesen önfenntartó vegetáció alakult ki a horgásztóban. Az 54 hektáros vízfelületű mesterségesen kialakított tó a horgászok paradicsoma.

További információ:

Honlap: www.domoszloito.hu

Telefon: +36 20 4449988

 

Gyöngyöspatai horgásztó

A víztározó hasznosítási célja a horgászsport gyakorlása, fejlesztése, népszerűsítése. Az egészséges életmódra nevelés, a szabadidő kulturált eltöltésének biztosítása. Ezen cél érdekében parkosított és pihenésre alkalmas tiszta környezetet alakított ki az egyesület. Tervszerű és kontrollált halasítás pedig lehetővé teszi az eseménydús horgászat lehetőségét.

MegközelítésGyöngyös irányából, 300 méterre Gyöngyöspata előtt elfordulsz balra,ahol ki van táblázva,majd az első lehetőségnél jobbra.

További információ:

Honlap: https://gyongyospatai-horgaszto6.webnode.hu/

Telefon:+36 30 392-5831