TERMÉSZETI ÉRTÉKEK LÁTNIVALÓK AKTÍVAN A MÁTRÁBAN SZÁLLÁSHELYEK Bor és gasztronómia Információk Webkamera

Horgászat

Remek horgászlehetőségeket nyújt a Recsk melletti Búzásvölgyi víztározó, a gyöngyösi, a markazi, az adácsi, a nagyrédei és a domoszlói tó, valamint a kicsinyke Sástó.

A felsorolt helyeken csak érvényes horgászengedéllyel és napijeggyel lehet horgászni. A legtöbb helyen a tó mellett váltható napijegy, de érdemes korábban az alábbi címen érdeklődni:

Horgászegyesületek Heves Megyei Szövetsége
3300, Eger, Deák F. u. 64.
Tel.: +36 36/313-689

Ecsédi Vég-tó

Az ECSÉDI VÉG-TÓ Magyarország első lignitbányájának zárógödreként alakult ki. Az 1970-es bányabezárást követően a mai napig 9 forrásból töltődik a több millió éves szénfalon keresztül kristálytiszta forrásvízzel.
Patak nem szennyezi, mezőgazdasági művelés nincs a területén. 1995-ben került magántulajdonba. Azóta elértük, hogy a tó és környéke természetvédelmi terület, valamint ivóvízbázis legyen. A 40 éves tóban megtalálható Magyarország összes őshonos halfaja, édesvízi medúza és rákok. A jövőben is azért dolgozunk, hogy mindezt gyermekeinknek és unokáinknak is megőrizzük.

Bővebb információ: www.ecsedito.hu

Adácsi horgásztó

A tavon horgászni a tárgyévre vonatkozó szabályok, előírások ismeretében, illetve érvényes államijegy és napijegy birtokában lehetséges.
Horgászni felnőtteknek 2 db bottal 2-2 horoggal, ifjúságiaknak 1 db bottal 2 horoggal, gyermek horgászoknak 1 db bottal úszóskészséggel és nagykorú felügyelete mellett lehet.
Napijegy a halőrházban váltható a horgászati idő kezdete előtt fél órával!
Egész évben tilos elvinni az ún. koi (színes vagy tarka) pontyokat! A védelem alatt álló, továbbá a kívülről akadt vagy méretkorlátozás alá eső halat a horgász köteles azonnal visszaengedni!
Megtartható és elvihető nemeshal méretkorlátozások: Ponty 30cm és 55cm között,Amúr 40cm és 70cm között, Csuka 40cm-től, Süllő 30cm-től, Harcsa 50cm-től max 25kg-ig

Információ: Tasi Róbert +36 30/384-7939, e-mail: robi@adacsihorgaszto.hu
Honlap: http://adacsihorgaszto.hu/

Búzásvölgyi tó

A Búzásvölgyi tó a Mátra észak-keleti lábánál található, Recsk község határában.A tó teljes vízfelülete 54 hektár, kerülete 8,5 km. Megközelíteni Recsk felõl lehet, a falun keresztül egy hídon át 1,5 km-es mûút vezet a tóig. Mivel a viz a völgyben van felduzzasztva, a tó hosszúkás alakú, hossza 2,5 km. Legszélesebb pontja 250 m, partján egész hosszában öblök találhatók. A vízmélység átlagosan 2 méter. A tó körül kb 200 horgászállás található. A horgászállásokat gépjármûvel meg lehet közelíteni, de parkolni szigorúan csak az útpatkán szabad. A horgászállásoknál lehet sátrat állítani, nyársalni, bográcsolni. A víz minõsége nagyon jó, a fogott halak húsa ezért ízletes.
Napijegyet csak állami horgászengedéllyel rendelkező horgász válthat!

A napijegy reggel 6 órától este 8 óráig érvényes a nyári szezonban, egyébként helyi szabályozás szerint, ami mindig a halőrháznál van kihelyezve.
A halőr távollétében napijegy a Gumicsuka büfében, vagy a Harcsa horgászboltban váltható. Aki nem a halőrnél vált napijegyet, az köteles a horgászat megkezdése előtt a halõrnél bejelentkezni!

Nyitva tartás: Nyáron, máj. 1-től okt. végéig, egész nap
Elérhetőségek:
Tel.: +36 30/503-3579; +36 20/937-7545
Honlap: www.buzasvolgyito.gportal.hu

Nagyrédei horgásztó

A tavon a „fogd meg és engedd vissza” (Catch & Release) szemlélet és horgászati módszer alapján a horgászok minden halat kötelesek visszaengedni!
A tározón 17 horgászállás (az állásokon kényelmesen 2-3 fő elfér) található, melyeken előzetes bejelentkezés alapján lehet horgászni.
A helyfoglalás személyesen vagy a Büfé telefonszámán 08:00-tól 20:00-ig lehetséges.
Hal elvitelére a Kis-tó biztosít lehetőséget, mely külön szabályozás alá esik.

Nyitva tartás: egész évben, minden nap
Elérhetőségek:
Tel.: +36 30/9944-449
Honlap: www.nagyredeihorgaszto.hu

 

Deli tó (Gyöngyös)

A Mátra lábánál Gyöngyöstől 1 km-re helyezkedik el a Gyöngyösi víztározó más néven Deli-tó. A város dél-nyugati részén elterülõ 54 hektáros tározó festői környezetben várja a pihenni, kikapcsolódni vágyó horgászokat és családjukat.
A tó partján esőbeállók, asztalok tetővel és nyársalók vannak kihelyezve, a szállás lehetőséget Gyöngyösön több panzió és szálloda biztosítja.

www.gyongyosito.hu

Napijegyet a halőrháznál lehet váltani az alábbi időpontokban:

április 1. és szeptember 31. között 6:00 – 20:00 óráig

október 1. – március 31. között 7:00 – 12:00 óráig

Az egyesület elérhetősége:

Címe: 3200 Gyöngyös, Mikes Kelelemen u. 31.

Postacím: 3201 Gyöngyös Pf.: 59.

Telefon: +36 (30) 473-4679   +36 (20) 385-7307