TERMÉSZETI ÉRTÉKEK LÁTNIVALÓK AKTÍVAN A MÁTRÁBAN SZÁLLÁSHELYEK Bor és gasztronómia Webkamera Információk

Harkály Ház

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság új, korszerű látogató-, oktatási és kezelőközpontot hozott létre Mátrafüreden, melyet a Mátra jellegzetes Natura 2000 jelölő madárfajai után Harkály Háznak neveztek el.

 

Az ide látogatók interaktív elemek segítségével ismerkedhetnek meg a környék jellegzetes madár-és növényfajaival. A beltéri állandó kiállítás a Mátra természeti és kultúrtörténeti értékeit, az élőhelyeket, a hagyományos tájhasználatot mutatja be természetvédelmi szempontból. Nemcsak makettek, terepasztalok, diorámák és modellek állnak a vendégek rendelkezésére, de interaktív feladatlapok, multimédiás eszközök, érintőképernyős terminálok is. Környezet- és természetvédelmi foglalkozásokra is alkalmas a térség iskoláinak igényei szerint.

A Harkály Házhoz egy Sástóra vezető tanösvényt is kapcsolódik, mely önállóan, de előre meghirdetett időpontban, szakvezetéssel is bejárható.

Az ide látogató iskolás csoportok különböző természetismereti modulok közül választhatnak: https://www.harkalyhaz.hu/hu/oktatas-reszletek/termeszetismereti-modulok-a-harkaly-hazban

Novembertől-márciusig, havi rendszerességgel várják az érdeklődőket természetvédelmi, természetismereti előadásokkal minden hónap első csütörtökén 17.30 -tól.

 

Elérhetőség: 

Mátrafüred, Parádi út 6.

E-mail: harkalyhaz@bnpi.hu

Web: www.harkalyhaz.hu

 

Jegyárak: 

Teljes árú: 1200 Ft/fő

Kedvezményes (gyermek és diák 3-18 éves korig, nyugdíjas: 700 Ft/fő

Családi jegy (2 felnőtt+ 2 fő 18 éve alatti gyermek): 2800 Ft

Belépő csoportkedvezménnyel (15 főtől) : 900 Ft/ fő

 

 

NYITVA TARTÁS

H – K: Zárva
Sze – Szo: 10:00 – 17:00
V: 10:00 – 16:00