TERMÉSZETI ÉRTÉKEK LÁTNIVALÓK AKTÍVAN A MÁTRÁBAN SZÁLLÁSHELYEK Bor és gasztronómia Webkamera Információk

Harkály Ház

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság új, korszerű látogató-, oktatási és kezelőközpontot hozott létre Mátrafüreden, melyet a Mátra jellegzetes Natura 2000 jelölő madárfajai után Harkály Háznak neveztek el.

 

Az ide látogatók interaktív elemek segítségével ismerkedhetnek meg a környék jellegzetes madár-és növényfajaival. A beltéri állandó kiállítás a Mátra természeti és kultúrtörténeti értékeit, az élőhelyeket, a hagyományos tájhasználatot mutatja be természetvédelmi szempontból. Nemcsak makettek, terepasztalok, diorámák és modellek állnak a vendégek rendelkezésére, de interaktív feladatlapok, multimédiás eszközök, érintőképernyős terminálok is. Környezet- és természetvédelmi foglalkozásokra is alkalmas a térség iskoláinak igényei szerint.

A Harkály Házhoz egy Sástóra vezető tanösvényt is kapcsolódik, mely önállóan, de előre meghirdetett időpontban, szakvezetéssel is bejárható.

Az ide látogató iskolás csoportok különböző természetismereti modulok közül választhatnak: https://www.harkalyhaz.hu/hu/oktatas-reszletek/termeszetismereti-modulok-a-harkaly-hazban

Novembertől-márciusig, havi rendszerességgel várják az érdeklődőket természetvédelmi, természetismereti előadásokkal minden hónap első csütörtökén 17.30 -tól.

 

Elérhetőség: 

Mátrafüred, Parádi út 6.

E-mail: harkalyhaz@bnpi.hu

Web: www.harkalyhaz.hu

 

Jegyárak és nyitvatartás információ: 

https://www.harkalyhaz.hu/hu/kiallitas

https://www.harkalyhaz.hu/hu/online-jegyvasarlas