TERMÉSZETI ÉRTÉKEK LÁTNIVALÓK AKTÍVAN A MÁTRÁBAN SZÁLLÁSHELYEK Bor és gasztronómia Webkamera Információk

Kardio túrák Kékestetőn

A Budapesti Szent Ferenc Kórház által létrehozott „Út az egészséghez” program Kékestetői túraösvénye várja a túrázókat.

 

“A túraösvény elsősorban szív- és érrendszeri betegséggel vagy magas vérnyomásbetegséggel élők, illetve cukorbetegek számára készült, ugyanakkor egészséges résztvevőink számára is ajánljuk, betegségmegelőzés vagy egyéni állapotfelmérés céljából.

 

A tanösvénynek saját – szívet formáló – túrajelzése van, ez segít a tájékozódásban a rövidebb, 2 km-es, közepes 4,2 km-es szakaszon egyaránt, a javasolt pulzusmérő pontokat pedig tájékoztató táblák jelzik.

 

A túra nem csak a természet megismerésében kínál segítséget, hanem saját szervezetünk működését, reakcióit is figyelemmel kísérhetjük és megismerhetjük séta közben. A kékestetői túrázóknak külön igény esetén csoportos vezetett túrát biztosítunk, ahol kölcsönözhető műszerek segítségével bárki megfigyelheti, hogyan változik pulzusszáma és más egészségügyi adata a túra elején, során és végén.

 

Az útvonalak kialakításakor a szakemberek a legújabb szakmai ajánlások figyelembevételével jártak el, így azok egyszerre biztonságosak és hatékonyak: az eltérő egészségi állapotúak számára rövidebb vagy hosszabb túra választható, a gyorsabban fáradók számára pedig pihenőhelyeket alakítottak ki a táblák mellett.

 

Csoportoknak előzetes bejelentkezéssel és időpont egyeztetéssel túravezetést tudunk biztosítani.

Jelentkezni vezetett túrára a +36 30 161 5133 telefonszámon lehetséges.

 

 

Kardio túraútvonalak Kékestető körül:

 

Rövid, zöld szívvel jelölt túraútvonal 2 km, szintkülönbség 71 méter

Ezen az útvonalon bárki elindulhat, nagyon könnyen teljesíthető belépő szintű túraútvonal. Enyhe esésvonalú és emelkedésű útvonalat tartalmaz. A túra kényelmes tempóban 1 óra alatt teljesíthető.

 

Közepes, kék szívvel jelölt túraútvonal 4,2 km, szintkülönbség 108 méter

A közepes túra könnyű erdei terepen halad és 2 órás kirándulással körbe lehet járni.

 

 

Túra adatok dokumentálása, kiértékelése.

Túráink állapotfelmérést tesznek lehetővé, melyek kiértékeltetésére is módja van, amennyiben ezt a túralap nyomtatványt a túra végeztével a toronykilátó mellett található piros gyűjtőládába helyezi.

Kérjük, a túrlapon található útmutatásnak megfelelően és pontosan töltse ki a túralap hátsó oldalát.

Megfelelően kitöltött túralapot tudunk csak kiértékelni.

 

Hogyan túrázzunk?

A túraútvonalakat egyénileg is lehet teljesíteni. A túra folyamán az alábbi javaslatokat érdemes betartani. Mindenképpen vigyünk magunkkal folyadékot a túrákra. A pulzusmérő pontokon és a túralapon segélykérő telefonszámok is feltüntetésre kerültek. A túrákra javasoljuk a kényelmes öltözéket és a terepviszonyoknak megfelelő lábbelit.

 

Forrás: https://kekesteto.hu/kardio-turak/