TERMÉSZETI ÉRTÉKEK LÁTNIVALÓK AKTÍVAN A MÁTRÁBAN SZÁLLÁSHELYEK Bor és gasztronómia Információk Webkamera

Kékestetői sípályák

Kékestető Magyarország legmagasabb pontja: a csúcs 1014 méter. Innen indul Magyarország leghosszabb lesiklópályája, amely 1,8 km hosszú, és a Mátraháza fölött fekvő Veronika-rétnél ér véget.

 

Közvetlenül a csúcskőtől indul a déli-sípálya, mely felső 700 m-es része hóágyúzható. Ratrakokkal kezelt pályát 3 lift szolgálja ki, melyek közül egyik a síoktató-teraszon üzemel. A déli-sípálya mindvégig enyhe lejtésű, így kezdőknek, családoknak kiválóan alkalmas. A teljes pályahosszt végigsíelve síbuszok szállítanak vissza a Veronika-rétről Kékestetőre. Síkölcsönző, szervíz és oktatás is a vendégek rendelkezésére áll. Pihenésre pedig kiváló lehetőség a teraszos körbár, vagy a finom falatokat kínáló Tető Étterem.

Az Északi-sípálya sajnos nem hóágyúzható, így csak elegendő természetes hó esetén indítják be az új csákányos liftet. Az amúgy igen jó sítudást igénylő 590 m hosszú pálya az egyik legnehezebb hazánkban.

Remek kiegészítő program a TV-torony kilátója, vagy egy kis kirándulás a közeli Sas-kőhöz.

Bővebb információ: www.kekesteto.hu

 

Fontos tudni, hogy a sípályákon balesetveszélyes és tilos szánkózni!

Az Angyalok tisztásán (Tető Étterem mellet) 60-80 m hosszú pályán csúszhatunk, vagy a déli sípálya alján, a Veronika rét közelében.

A Kékestetői Sícentrum jegypénztárának telefonszáma:
06 37 560 008
info@kekesteto.hu

Program ajánlatok

Fenevadak 2021.10.21. 15:00 - 16:00
Gyöngyös, Mátra Múzeum
további programajánlatok