TERMÉSZETI ÉRTÉKEK LÁTNIVALÓK AKTÍVAN A MÁTRÁBAN SZÁLLÁSHELYEK Bor és gasztronómia Webkamera Információk

Gyöngyöst is díjazták a virágos Magyarország versenyen

Arany virág díjjal jutalmazták Gyöngyöst a 30. jubileumi Virágos Magyarország versenyen. Az önkormányzat minden évben benyújtja pályázatát a közösségi mozgalommá vált versenyre, amelyre idén minden eddiginél több település nevezett.

 

Minden eddiginél több, közel ötszáz pályázat érkezett a hazánk meghatározó környezetszépítő versenyére, a harmincadik alkalommal megrendezett Virágos Magyarország versenyre, amely mára az ország legnagyobb közösségi mozgalmává érett – olvasható a verseny hivatalos weboldalán.

A nagyszabású ünnepi gálán öt települési kategóriában, hat kiemelt témában hirdettek győzteseket. A versenyre érkezett 492 pályázatot a 180 tagú, önkéntes kertész-, tájépítész- és településtervező mérnökökből, valamint turisztikai szakemberekből álló szakmai zsűri értékelte. A szemet gyönyörködtető virágos közterületek, a zöldfelületek, közparkok és fasorok bírálata során a Virágos Magyarország nagy hangsúlyt helyez a fenntarthatóságra is.

 

Erdei Bálint, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese a díjátadón kiemelte: „A Virágos Magyarország nem csak közösségi és környezeti értéke miatt meghatározó kezdeményezése hazánknak, hanem turisztikai szempontból is kiemelkedő, hiszen a verseny keretében és szellemében kialakított esztétikus és korszerű köztereink fontos részét adják országimázsunknak is. A Magyar Turisztikai Ügynökség büszkén támogatja ezt a nemes versengést, amelynek igazi végső nyertese Magyarország.”

 

Gyöngyös minden évben nevez a versenyre, amelyen idén Arany virág díjjal ismerték el az önkormányzat környezetszépítő és -építő munkáját. A díjat és az azzal járó 150 ezer forintos kertészeti utalványt Kévés Tamás alpolgármester vette át a hétvégén rendezett díjátadó gálán. Tavaly sem tért haza üres kézzel a város a díjátadó háláról: városunk különdíjat vehetett át a mátrafüredi Öreg néne őzikéje természetközeli játszótér megépítéséért.

A Virágos Magyarország 2023-as díjazottjainak teljes névsora elérhető a verseny honlapján.

Forrás: gyongyos.hu