TERMÉSZETI ÉRTÉKEK LÁTNIVALÓK AKTÍVAN A MÁTRÁBAN SZÁLLÁSHELYEK Bor és gasztronómia Webkamera Információk

Pálos tanösvény

Pálosvörösmart egyre több látnivalóval várja az érdeklődőket  Ha önmagában nem lenne elég a festői táj, a friss levegő és a házak mögött húzódó hegyek látványa, több tanösvényt és színvonalas fogadót is találunk a községben.

 

Pálosvörösmart története mindig is szorosan összefonódott az egyetlen magyar szerzetesrend, a Pálos Rend múltjával. Ennek állít emléket a Pálos tanösvény. A hangulatos útvonal csordogáló patak mellett vezet végig a Sár-hegy lábánál, kiegészítve játszótérrel, nyársalóhellyel, meditációs ponttal és mezítlábas ösvénnyel. A 7 kihelyezett tábla segít bepillantást nyerni a rend életébe. Gyalogosan és kerékpárral is bejárható.

 

A tanösvény végig halad Pálosvörösmart Fő utcája mögött, a falu egyik végétől a másikig. A mátrafüredi végén egy kellemes pihenő- és felfrissülő helyet találunk, a Pálos Fogadót. Itt házias ízeket kóstolhatunk modern köntösben.

 

A Pálos tanösvény egyik hidjánál egy kis kitérővel felkapaszkodhatunk a Sár-hegy oldalán kirakott kő szívekhez. Az útvonal nincs végig jelezve, viszont a látkép a célnál gyönyörű. Különféle erdei utak kanyarognak a Sár-hegy ezen oldalán. Van, amelyiken elérhetjük az abasári Szent Anna-kápolnát és tavat is.