TERMÉSZETI ÉRTÉKEK LÁTNIVALÓK AKTÍVAN A MÁTRÁBAN SZÁLLÁSHELYEK Bor és gasztronómia Webkamera Információk

Nagyrédei Kecskefarm

A Nagyrédei Kecskefarm a Mátra hegység déli lábánál, gyönyörű természeti környezetben található

 

A családi gazdaságot 1995-ben kezdték építeni, céljuk egy természetközeli életmód kialakítása volt. Az ökogazdaságban az állatok tartása, takarmányozása illetve a sajtkészítés technológiája mentes a mesterséges anyagoktól, így az előállított kecskesajt, kecskehús magas biológiai értékű, értékes élelmiszer.

 

A vidék egyedisége a vulkanikus kőzetben rejlik, ezáltal a legelő ásványi anyagokban gazdag, így érik el a sajtok egyediségét, melyeket saját recept alapján tufapincében érlelnek.

Kecskesatjaik minőségét a Kecske Világszövetség is elismeri, 2 kategóriában ezüstérmet nyertek az Európai Regionális Kecske Konferencián. Továbbá elnyerték a Földművelésügyi Minisztérium Hagyományok-Ízek-Régiók hivatalos védjegyének használati jogát. Díjaikat, elismeréseiket itt találja.

 

Kecskesajtból nagyon sokféle ízletes étel, saláta készülhet. Sajtjaikat félkemény, lágy, krémsajt állaggal, és igen sokféle ízesítésben készítik. A kecskesajt választékról és rendelésről itt olvashat még többet .

A falusi vendéglátás keretén belül sokféle rendezvényt szerveznek gyermek-, és felnőtt csoportok részére, sajtkóstolással, kemencés programokkal. A programokról itt találhat további információt.

A Szent Imre Borlovagrend tiszteletbeli tagjaként különös hangsúlyt fektetnek a sajt és a bor gasztronómiai kapcsolatának erősítésére.

 

Ízlelje meg a finom sajtokat, ételeket, és a minőségi mátraaljai borok mellett tapasztalja meg mit jelent a természetközeli életmód.

 

A Nagyrédei Kecskefarm tagja a Nyitott Kézműves MűhelyekKóstold meg tematikus útjának.

 

Elérhetőség:

Nagyréde, Tarjáni út 43.

06 30 319 3160

06 37 373-874

cheeseland3214@gmail.com

Facebook oldal: https://www.facebook.com/www.nagyredeikecskefarm.hu

 

 

Nagyrédei Kecskefarm
Sánta Judit
kézműves sajtkészítő, kecskefarm tulajdonos
3214 Nagyréde, Tarjáni út 43.
Mobil: 06 30 319-3160
Email: cheeseland3214@gmail.com
www.nagyredeikecskefarm.hu

Program ajánlatok

Mátrai Csillagok éjszakai teljesítménytúra 2024.05.25. 19:00 - 2024.05.26. 23:59
Gyöngyös Nádfedeles, Bene út 69., 3200
további programajánlatok