A Nagyrédei Kecskefarm a Mátra hegység déli lábánál, gyönyörű természeti környezetben található
A családi gazdaságot 1995-ben kezdték építeni, céljuk egy természetközeli életmód kialakítása volt. Az ökogazdaságban az állatok tartása, takarmányozása illetve a sajtkészítés technológiája mentes a mesterséges anyagoktól, így az előállított kecskesajt, kecskehús magas biológiai értékű, értékes élelmiszer.
A vidék egyedisége a vulkanikus kőzetben rejlik, ezáltal a legelő ásványi anyagokban gazdag, így érik el a sajtok egyediségét, melyeket saját recept alapján tufapincében érlelnek.
Kecskesatjaik minőségét a Kecske Világszövetség is elismeri, 2 kategóriában ezüstérmet nyertek az Európai Regionális Kecske Konferencián. Továbbá elnyerték a Földművelésügyi Minisztérium Hagyományok-Ízek-Régiók hivatalos védjegyének használati jogát. Díjaikat, elismeréseiket itt találja.
Kecskesajtból nagyon sokféle ízletes étel, saláta készülhet. Sajtjaikat félkemény, lágy, krémsajt állaggal, és igen sokféle ízesítésben készítik. A kecskesajt választékról és rendelésről itt olvashat még többet .
A falusi vendéglátás keretén belül sokféle rendezvényt szerveznek gyermek-, és felnőtt csoportok részére, sajtkóstolással, kemencés programokkal. A programokról itt találhat további információt.
A Szent Imre Borlovagrend tiszteletbeli tagjaként különös hangsúlyt fektetnek a sajt és a bor gasztronómiai kapcsolatának erősítésére.
Ízlelje meg a finom sajtokat, ételeket, és a minőségi mátraaljai borok mellett tapasztalja meg mit jelent a természetközeli életmód.
A Nagyrédei Kecskefarm tagja a Nyitott Kézműves Műhelyek – Kóstold meg tematikus útjának.
Elérhetőség:
Nagyréde, Tarjáni út 43.
06 30 319 3160
06 37 373-874
cheeseland3214@gmail.com
Facebook oldal: https://www.facebook.com/www.nagyredeikecskefarm.hu
Nagyrédei Kecskefarm
Sánta Judit
kézműves sajtkészítő, kecskefarm tulajdonos
3214 Nagyréde, Tarjáni út 43.
Mobil: 06 30 319-3160
Email: cheeseland3214@gmail.com
www.nagyredeikecskefarm.hu