TERMÉSZETI ÉRTÉKEK LÁTNIVALÓK AKTÍVAN A MÁTRÁBAN SZÁLLÁSHELYEK Bor és gasztronómia Webkamera Információk

Piszkéstetői csillagvizsgáló

A Mátra kristálytiszta levegője, és az alacsony fényszennyezettség hívta életre a Piszkéstetői csillagvizsgálót.

 

A csoportokat a 2022. február 15. és november 15. közötti időszakban az alábbi időpontokban tudják feltételesen fogadni:

 

hétfő 14:00
kedd 14:00
szerda 14:00
csütörtök nem látogatható
péntek 14:00
szombat 14:00
vasárnap 14:00

 

A szakcsillagász által tartott vezetések pontosan a fenti, a foglaláskor egyeztetett időpontban kezdődnek.

Bejelentkezni e-mailben lehet a  latogatas@konkoly.hu email címen, legalább 10, legfeljebb 30 fős társasággal, legkésőbb a látogatást megelőzően 2 nappal. (Így tudjuk időben beilleszteni kollégáink napirendjébe a látogatócsoportok fogadását.) Az elküldött bejelentkező emailt követően várja meg amíg kollégánk egy megerősítő válaszüzenetben visszaigazolja a látogatást. Ezt követően lehet érkezni az Obszervatóriumba.

 

A sávos kialakítású jegyek ára a következő:

Teljes árú kedvezményes
1-14 fő 27 ezer Ft 24 ezer Ft
15-19 fő 32 ezer Ft 29 ezer Ft
20-24 fő 42 ezer Ft 37 ezer Ft
25-29 fő 52 ezer Ft 46 ezer Ft
30-35 fő 61 ezer Ft 55 ezer Ft

 

Kedvezményes belépőket a nevelési és oktatási intézmények (óvodától az egyetemekig), illetve a nyugdíjasokat tömörítő szervezetek, egyesületek csoportjai vehetnek igénybe.

A belépőjegy fizetését a helyszín technikai sajátosságai miatt lehetőség szerint előre utalással kérjük fizetni. Ettől eltérő fizetési mód egyedi megbeszélés alapján lehetséges.

Obszervatóriumunkat mindenki csak saját felelősségére látogathatja.

 

A piszkéstetői obszervatórium megközelítése

Gyalogosan: Obszervatóriumunk gyalogosan a legkönnyebben Galyatető felől, a kék jelzésű turistaúton közelíthető meg. Mátraszentlászló felől szintén a kék jelzésű utat kell követni (Galyatető irányába), Mátraszentimre felől pedig a piros jelzésűt (Galyatető irányába). Mindegyik felsorolt turistauút az Obszervatórium kapuja előtt halad el. Turista TérképGoogle Autós Térkép

Távolsági busszal: Távolsági busszal a “Csillagvizsgáló, bejárati út” megállóig kell menni, a buszmegálló közelében lévő egyetlen nagyobb elágazó, aszfaltozott út az Obszervatórium kapujához vezet.

Autóval: Galyatető települést a Mátrai úton elhagyva az első nagyobb elágazó, aszfaltozott út jobb kéz felől (közvetlenül a távolsági busz megállója után) az Obszervatórium kapujához vezet. (GPS: 47°55´2.77´´;19°53´37.62´´)

A piszkéstetői obszervatórium látogatásával kapcsolatos bővebb információ, bejelentkezés a latogatas@konkoly.hu email címen.

Program ajánlatok

Nyitó ünnepség és stand-up - Mátra Túraközpont 2023.06.02. 16:00 - 20:00
II. Rákóczi Ferenc út 54., Parádsasvár
további programajánlatok