TERMÉSZETI ÉRTÉKEK LÁTNIVALÓK AKTÍVAN A MÁTRÁBAN SZÁLLÁSHELYEK Bor és gasztronómia Információk Webkamera

Piszkéstetői csillagvizsgáló

A Mátra kristálytiszta levegője, és az alacsony fényszennyezettség hívta életre a Piszkéstetői csillagvizsgálót, mely most már látogatható!

A Piszkéstetői Obszervatórium 2015. április 1-től ismét várja a látogatókat, csütörtök kivételével minden nap 14 órakor, de a korábbi évektől eltérően a csillagvizsgáló kizárólag csoportos belépőjegy ellenében látogatható.

A sávos kialakítású jegyek ára a következő:

10-15 fő 10 ezer Ft,  kedvezményes 8 ezer Ft
16-25 fő 15 ezer Ft, kedvezményes 12 ezer Ft
26-35 fő 24 ezer Ft, kedvezményes 20 ezer Ft
Tíz főnél kisebb csoportot nem tudunk fogadni, 35 fő felett pedig a kupolák véges befogadóképessége miatt nem lehet látogatni az obszervatóriumot. A csillagvizsgáló este nem látogatható!

Kedvezményes belépőket a nevelési, oktatási intézmények (az óvodától az egyetemekig), illetve a nyugdíjasokat tömörítő szervezetek, egyesületek csoportjai vehetik igénybe. Az MTA dolgozóinak, csoportjainak a látogatás ingyenes.

Látogatóinknak szakvezetést biztosítunk, de kérjük, hogy legkésőbb a látogatást megelőzően három nappal szíveskedjenek bejelentkezni. Hosszú hétvégéken, az ünnepek és osztálykirándulások idején jóval korábbi bejelentkezés ajánlott! A piszkéstetői obszervatórium látogatásával kapcsolatos bővebb információ, bejelentkezés a latogatas@konkoly.hu email címen.

Obszervatóriumunkat mindenki csak saját felelősségére látogathatja.
A Csillagvizsgáló megközelítése:

A csillagvizsgáló erdei környezetben épült, így megközelítése gyalogosan, vagy busszal, kerékpárral a legegyszerűbb.
Busszal – A Gyöngyösről – Mátraszentimrére tartó buszjáratokkal. Galyatető után Mátraszentimre-Piszkéstető megállónál (sofőrnek jelezzék). Innen kb. 700 m gyalog a bekötőúton a csillagvizsgáló.
Kerékpárral – A galyatetői országúton bármely irányból megyünk, a Piszkéstetői buszmegállónál (csak egy tábla a Galyatető és mátraszentistváni kereszteződés közötti útszakaszon.) kanyarodjunk fel a bekötőútra, mely 700 m után a bejárathoz vezet.
Autóval – A csillagvizsgáló ugyan megközelíthető autóval, de előtte nem lehet parkolni, így javasoljuk, hogy Galyatetőről buszozzanak.
Gyalog – Galyatetőről a kék sáv jelzésen kb. 2 km., Mátraszentimréről a piros sáv jelzésen kb. 1,8 km

A piszkéstetői obszervatórium látogatásával kapcsolatos bővebb információ, bejelentkezés a latogatas@konkoly.hu email címen.

Program ajánlatok

Üdítő séta Mátraszentimre lankáinak ölelésében 2020.08.08. 10:00 - 13:00
Mátraszentimre
további programajánlatok