TERMÉSZETI ÉRTÉKEK LÁTNIVALÓK AKTÍVAN A MÁTRÁBAN SZÁLLÁSHELYEK Bor és gasztronómia Webkamera Információk

Mátrai erdőfürdő

A sinrin-joku a nyolcvanas években indult Japánból, e kifejezés pontos fordítása az erdőfürdő. Ez tulajdonképpen a természetben való lassú séta, amely ellazít és energiával tölt fel. Napjainkban világszerte vezetnek ilyen túrákat, ám hazánkban még újdonságnak számít.

 

A mai felpörgetett, stresszes életmódunk és az elektromos kütyük uralmának következtében egyre inkább eltávolodtunk a természettől.A mai kor embere gyengébb immunrendszerrel rendelkezik és a modern orvostudomány erdményei ellenére sokféle betegséggel küzd.A gyógyszerek uralják életünket, de meggyógyítani sok esetben nem tudnak, viszont káros mellékhatással bírnak.

A természet, az erdők, a fák üdítő, harmóniát teremtő hatását mindannyian megtapasztalhattuk egy-egy kirándulás, túra alkalmával.Viszont a világ számos országában, különböző mérhető adatok birtokában, a kutatók tudományosan bebizonyították többek között a vérnyomásra, szívritmusra, idegrendszerre gyakorolt pozitív hatását.

Ezért az utóbbi évtizedekben számos országban terjedt el az erdőfürdőzés és az erdőterápia. 2019 decemberétől indult a “Mátrai Erdőfürdő”.

Lassú tempóban sétálunk a Mátra erdei útjain, megmerítkezünk az erdő gyógyító atmoszférájában.Befelé figyelünk, Önmagunkra fókuszálunk, érzékszerveinket tudatosan működtetjük az erdővel, a fákkal való kapsolódás során.

Az erdőfürdő-vezető segít az itt és most megtapsztalásban, kinyit egy láthatatlan kaput a természet és az emberek között.

Minden korosztálynak jó szívvel ajánlom. Különösen az óvodás és kisiskolás korosztálynak, immunerősítő és a koncentrációt javító hatásai miatt.

 

Szeretettel várom Vendégeimet az erdőfürdő sétáimon, melyeket rendszeresen indítok.

A “Mátrai Erdőfürdő” facebook oldalon az események menüponban találhatók meg.

 

Ha bármilyen kérdése van -az erdőfürdőzéssel kapcsolatban- keressen emailben vagy telefonon.

matraierdofurdo@gmail.com

06-20-237-4962

 

Ízelítő az erdőfürdőzésről:

MTV 1  műsorán 4. 23 és 8.30 közötti időtartamban.: m1https://mediaklikk.hu/video/most-tortenik-2020-01-23-i-adas-2/?fbclid=IwAR1-KQU1u-IbK_rIYs_wIjkZfmRI3fgJHy9gXFPUkao29k9L5r_Ex0mxyd

 

M2 Petőfi TV “Én vagyok itt!” című műsora: https://www.youtube.com/watch?v=G5vyrPRt0zI&feature=share&fbclid=IwAR1xzWVukcBSwzPUFit6LtfVzSZ8KKw35c-fN6O4R98kgplBxKXn9eJ_I6I

 

Heol: https://www.heol.hu/kozelet/helyi-kozelet/ez-valodi-testi-lelki-feltoltodes-vallja-a-matrai-erdofurdo-megvalositoja-2173974/?fbclid=IwAR0tQ8T95pcPnaujbqQw_dq0gr5_ZgPw2hzK7MJ-QGAgXqMrHrVqf6-fNzs

 

Kékesonline:https://kekesonline.hu/2019/12/22/kozelebb-a-termeszethez-erdofurdo-setak-indulnak-a-matraban/

 

Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=NTPpeaiWSig&feature=share&fbclid=IwAR0y5kfFBoqybdXlnhV21LNb4dhqEP1avlpL5WqAmFjOrg5qUYCiM-PR_lc