TERMÉSZETI ÉRTÉKEK LÁTNIVALÓK AKTÍVAN A MÁTRÁBAN SZÁLLÁSHELYEK Bor és gasztronómia Webkamera Információk

Sárga szőlő útvonal

A döntően földúton haladó útvonal 7,2 km hosszan vezeti a túrázókat Gyöngyös és Mátrafüred között. A „sárga szőlő” felfestett túrajelzéseket kell keresni.

 

A gyönyörű panorámát nyújtó út Gyöngyös szélétől, a Nádfedelessel szemben indul (Nyúlmály), majd a Sár-hegy aljában halad, néhol kiskertek között. Érinti a Farkasmályi pincesort, ahol érdemes betérni a hűs pincék valamelyikébe, és megkóstolni egy finom mátrai bort. Farkasmályban szálláshely és étkezési lehetőség is található, illetve többször tartanak itt színvonalas rendezvényeket, vezetett pincetúrákat.

 

Az út a pipis-hegyi kisvasúti megállótól elkanyarodik a repülőtér felé, ahonnan pazar látvány tárul elénk. Egy kis emelkedővel itt számolni kell, de már csak ezért a panorámáért is érdemes útnak indulni. Ha szerencsénk van, jó időben éppen felszálló repülőket is láthatunk. Ezután Mátrafüred felé ereszkedhetünk lefelé, még egy gyönyörű panorámát nyújtó  pont mellett elhaladva. Végül Mátrafüred központjában megpihenhetünk. A Mátra híres borvidékének egy részét testközelből figyelhetjük meg ezzel a szőlő tematikájú útvonallal.