TERMÉSZETI ÉRTÉKEK LÁTNIVALÓK AKTÍVAN A MÁTRÁBAN SZÁLLÁSHELYEK Bor és gasztronómia Webkamera Információk

GYÖNGYÖSI ADVENT: VÁRJUK IDÉN IS EGYÜTT AZ ÜNNEPET!

 

 

 

Megkezdődnek az ünnepi várakozás hetei Gyöngyösön. Az adventi rendezvénysorozatnak idén is a Belváros tér ad otthont, ahol pénteken kezdődnek a programok. Idén is lesz adventi nagykoncert a sportcsarnokban, és a héten a város fenyőfája is megérkezik a Fő térre.

A gyöngyösi önkormányzat és az Ajándékdoboz Alapítvány 2017-ben döntött úgy, hogy szorosabbra fűzi kapcsolatát, és a város adventi rendezvénysorozatát koordináltan, erőforrásaikat egyesítve valósítják meg. A kezdeményezés sikerét látva a szálakat folyamatosan szorosabbra fűzik azért, hogy közösen, kellemes és bensőséges hangulatot teremtsenek az ünnepvárás heteihez.

Az idei adventi rendezvénysorozat november 25-én, pénteken kezdődik és egészen december végéig tart, az adventi hétvégéken pénteken, szombaton és vasárnap is rendeznek programokat, köztük a hagyományos adventi gyertyagyújtásokat, amelyekre minden vasárnap 18 órától kerül sor a Belváros téren. A fellépők névsorát folyamatosan teszik közzé a szervezők a Gyöngyösi Advent 2022 Facebook-eseményében, de megtalálhatók a város weboldalán is, a programok menüpontban.

Most is lesz városi adventi koncert a Dr. Fejes András Sport- és Rendezvénycsarnokban, ahol az idén 75. születésnapját ünneplő Charlie ad majd nagykoncertet Tóth Vera vendégszerepelésével. A különleges koncertre jegyek még kaphatók a Tourinform irodában.

Ebben az évben is megrendezik a városi karácsonyi ünnepséget a Szent Bertalan-templomban, december 16-án 17 órától az Arany János Általános Iskola diákjai adnak majd ünnepi műsort, majd közösen meggyújtjuk a gyertyákat a város karácsonyfáján.

A fenyő szerdán érkezik a Fő térre, majd november 25-én, pénteken a város óvodásainak közreműködésével helyezik el rajta a díszeket.

Az ünnepi várakozás kezdetére a városi díszvilágítás is üzemelni fog, a dekorációs elemeket már elkezdték felhelyezni a közvilágítási oszlopokra. A fények idén karácsony másnapjáig világítanak, ezt követően január másodikáig fokozatosan leválasztják a közvilágítási hálózatról a díszeket.

Azt pedig, aki sportos kikapcsolódásra vágyik az adventi időszakban, a Gyöngyösi Jégpálya várja a Dr. Csépe György Uszoda és Termálstrand területén, ahol a tervek szerint december 2-án nyit a korcsolyapálya.

 

Forrás: https://gyongyos.hu/gyongyosi-advent-varjuk-iden-is-egyutt-az-unnepet/