TERMÉSZETI ÉRTÉKEK LÁTNIVALÓK AKTÍVAN A MÁTRÁBAN SZÁLLÁSHELYEK Bor és gasztronómia Webkamera Információk

Gyöngyösi Tourinform iroda – információ, borshop és ajándékbolt

Szívesen látjuk betérő helyi és messzebbről érkező vendégeinket is a gyöngyösi Tourinform irodában (Fő tér 10.). Információt nyújtunk a helyi látnivalókról, programokról, valamint több környékbeli rendezvényre jegyet is árulunk.

 

Emellett ingyenes túraismertetőket, látnivaló ajánlókat és mátrai kiadványokat is találni nálunk, melyek tökéletesek emlékbe, vagy az itt töltött kikapcsolódás megtervezéséhez, de akár ajándékba is jó lehet. Ha hazai nyaralást vagy utazás van tervben, előtte is érdemes betérni hozzánk, hiszen a legtöbb magyar turisztikai régió látnivalóiról tudunk adni ingyenes kiadványt. Így előre fel lehet készülni az utazásra. A Kajla kampány keretén belül foglalkoztató füzetek és pecsét várja az ifjú kirándulókat.

 

A kiadványokon felül helyi jellegzetességek is fellelhetőek irodánkban. Évek óta nagy sikernek örvend borshop kínálatunk, ahol 16 mátrai borász borait kínáljuk pinceáron. Így anélkül kóstolhatjuk végig a Mátrai Borvidék tételeit, hogy körbe kelljen utaznunk az összes településen. Városközponti elhelyezkedésünk és kedvező nyitva tartásunk miatt a turisták mellett a helyiek is szívesen vásárolnak tőlünk. Boraink között több hazai és nemzetközi díjjal is büszkélkedhet, az árak ennek ellenére széles skálán mozognak. Olyan különlegességeket is kínálunk, mint például gyöngyözőborok, kis palackszámú helyi bioborok, vagy az új közösségi bormárka, a MyMátra teljes tételsora. A változatosságot kedvelőknek musttal és pezsgővel is szolgálhatunk.

 

Segítséget jelentenek a Mátrában való élményekkel és kihívásokkal kiránduláshoz túratérképeink, és a különféle tematikájú túramozgalmak pecsétgyűjtő füzetei. Ha szívesen bejárnánk az Országos Kéktúrát, vagy belekóstolnánk helyi túramozgalmakba – Várak a Mátrában I-II., Keresztek nyomában Gyöngyösön és környékén, Vörösmarty Mihály Mátrai Emléktúra, Kodály Zoltán Emléktúra, Mátrai Templomok Lovagjai, Rákóczi jelvényszerző túra –, akkor az ehhez szükséges füzetet, könyvet megvásárolhatjuk. De akár a gyűjteményünkből hiányzó Turista érmet is beszerezhetjük.

 

Gyöngyös és a Mátra megismeréséhez kínálunk többféle témában könyveket, amik színvonalas ajándékul is szolgálhatnak. Kuriózum a Mátrai Kalauz 1897-es kiadásának reprintje, mely az első nyomtatott mátrai túra ajánló kiadványként beírta magát a Mátrai turizmus történelmébe. Hanák Kolos szavait olvasva egyetértünk a gondolattal, hogy „szép országunk, egy vidéke vadregényes, másik délibábos, de alig van több olyan, mint a Mátravidék, hol minden úgy együtt volna”.

 

A felsoroltakon felül még az alábbi termékekkel találkozni irodánkban:

– mátrai forrásvíz

– Gyöngyös feliratú póló, bögre, sapka és más apróságok

– képeslapok, hűtőmágnesek és kulcstartók Gyöngyös és Mátra témában

– mátrai ásványok

– helyi kézműves finomságok: szörp, csatni, magőrlemények és más nyalánkságok

– kézműves tűzzománc ékszerek

– cukor- és mézeskalács ajándékok

– mátrai bentonit agyagásványból készült kozmetikumok

– kékfrankos szőlő szőlőhéjának, szőlőmagjának, valamint a szőlőmagolajának a jótékony hatásait hasznosító natúrkozmetikumok