TERMÉSZETI ÉRTÉKEK LÁTNIVALÓK AKTÍVAN A MÁTRÁBAN SZÁLLÁSHELYEK Bor és gasztronómia Webkamera Információk

Hétvégén vár a Mátrai Bornapok és a XIX. Századi Piac Gyöngyösön!

 

A kiváló borok és ételek mellett igazi sztárok lépnek színpadra: Vad Fruttik, Valmar, Dolly Plussz

2023.05.12-14.

 

Mátrai borok kóstolása, szórakoztató műsorok, népi iparművészek bemutatója és kirakodóvásár.

 

A magyar Toszkánaként is emlegetett Mátrai Borvidékről borászatok látogatnak el Gyöngyös Fő terére e három napon. A Gyöngyös és környéki borászok rengeteg borkülönlegességgel várják a látogatókat, hogy betekintést nyerhessenek a Mátra-vidék borainak ízvilágába. A közösség együtt tud ünnepelni a borászokkal, ugyanis szombaton lesz a Mátrai Borvidék borversenyének eredményhirdetése, ahol ünnepélyesen kihirdetik, Gyöngyös város borát, amely 1 évig fogja viselni ezt a megtisztelő címet.

 

A borászok mellett egyéb kiegészítő programok is várják a vendégeket.

 

“… az idei évben igyekeztek tematizálni a hétvégét, méghozzá korok szerint. A programokat úgy állították össze, hogy minden korcsoport megtalálja a számára megfelelő szórakozást. A péntek inkább a középkorúaknak szól majd, amikor az est fellépője a több, mint két évtizede alakult Vad Fruttik lesz.

 

Szombat elsősorban a fiatalokat szólítja meg, annak ellenére, hogy az est sztárvendégének slágereit az 5 évestől a 90 évesig mindenki dúdolja. Ők lesznek Valkusz Milán és Marics Peti, azaz a Valmar. A popduó 2018-ban alakult, de rövid idő alatt berobbantak a köztudatba. Ma nincs olyan ember, aki a Szikora Robi közreműködésével készült az Úristen című dalukat ne énekelné, de a srácok azóta se tudnak hibázni.

 

Végül a vasárnap az érettebb közönségnek szól majd, hiszen egy ikon lép színpadra kiegészülve zenekarával, a Dolly Plussz.”

Forrás: https://gyongyosma.hu/2023/04/13/sztarparade-a-bornapokon/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

 

Vasárnap a XIX. századi piac programjain vehetünk részt, Gyöngyös Város Barátainak Köre jóvoltából. Délelőtt 10:00-től várják az érdeklődőket, a díszes felvonulás pedig 11:00 órakor kezdődik

 

 

A Mátrai Bornapokról friss információk: https://www.facebook.com/profile.php?id=100072066391570

A Mátrai Bornapok facebook oldala: https://www.facebook.com/events/179046611676647/?ref=newsfeed

A XIX. Szàzadi Piac részletei: https://www.facebook.com/GyongyosVarosBaratiKore

Interjú a XIX. Szàzadi Piac kapcsán: https://kulturjunkie.blog.hu/2022/09/07/_oly_szep_jegyeket_hordoz_amely_mindig_csodat_tar_elenk_es_megunhatatlan?fbclid=IwAR3tFmJFKXTguremrW32bMaGMcBEQUkem17O7OVNIyPwU-e9M5T18nwIiYQ