TERMÉSZETI ÉRTÉKEK LÁTNIVALÓK AKTÍVAN A MÁTRÁBAN SZÁLLÁSHELYEK Bor és gasztronómia Webkamera Információk

KAPCSOLÓDÁSOK NAPJA „Mindenkit összeköt a VÍZ”

 

Kapcsolódások napja plakát

Április 29-én KAPCSOLÓDÁSOK NAPJA Gyöngyösön a Posta Parkban és a Könyvtár udvarában. A rendezvény központi témája a víz, az az elem, amely nélkül nem létezhet élő szervezet. Különleges, változatos, egyben családias hangulattal és minőségi kulturális programokkal, koncertekkel, könnyed hangulatú szabadtéri piknikkel, kerekasztal beszélgetéssel és ezekhez kapcsolódó kiállításokkal, foglalkozásokkal várjuk az érdeklődőket a Posta Parkban. Szervezett ingyenes egészségügyi szűréseken, tanácsadásokon vehetnek részt a jelenlévők a Könyvtár udvarában, többek között általános állapotfelmérés, dietetikai és életmód-tanácsadás, vérnyomásmérés, szájüregi rákszűrés, bőrrákszűrés, tüdőszűrés, reformétel kóstoló is a program része.

 

A rendezvény célja, hogy élettel töltse meg a város zöld tereit, közösségi élményeket nyújtson, lehetőséget biztosítson a város lakosainak az értékes emberi kapcsolatok ápolására, építésére, felhívja a figyelmet a városi zöld felületek fontosságára, az épített környezet és a parkok közötti összhangra. Továbbá teret biztosítson a városban, a Mátra térségében, vagy az innen elszármazott előadóművészek, alkotók, kézművesek, formációk számára tevékenységük bemutatására. Ennek jegyében a Könyvtár udvarában a lelkünk egészségét, egyensúlyát segítő koncertre várjuk a város és a környék lakosait, hiszen gyöngyösi és környékbeli fiatalok együtt mutatják meg, mit tudnak. Márkus Liza énekesnő, a Dance Land Táncstúdió növendékei és városunk gimnáziumának Muzsikus Céh Vegyeskórusa lép fel, készülnek közös produkcióval is, bizonyítva, hogy a tehetség, a szorgalom, a kapcsolódás különleges élményeket eredményezhet a fellépőknek és a közönségnek egyaránt.

 

A Posta Parkban a kerekasztal beszélgetés témája is a víz, közérthetően beszélgetünk szakemberekkel a víz szerepéről, arról, hogy mit tehet a városi ember azért, hogy élhetőbb legyen a környezete és óvja a vizeket, azok egyensúlyát. Aki velünk tart a parkban élvezheti a klasszikus térzenét, amelyet a Pátzay János Katolikus Zeneiskola művésztanárai nyújtanak. A majális életérzését, a városi parkok funkcióval megtöltését szeretnénk átélhetővé tenni azzal, hogy mindenkit arra bíztatunk, hogy hozzon magával plédet, piknikes kosarat és ebédeljünk együtt a fűben ülve és hallgassunk közben a Monoscope lemezbemutatóját. Változatos zenei kínálattal készülünk, olyan stílusokkal találkozhatnak az érdeklődők, amelyek különlegességnek számítanak nálunk, ritkán hallhatóak, mint a Makeztük, Stefi valamint a Reason zenkar. Mozgásos foglalkozásokba kapcsolódhatunk be a park szabad levegőjén, hiszen lesz flow jóga valamint tánc és a víz elem mozgásban chi kung és do in foglalkozásokban is megmutatkozik. Rendhagyó megjelenésű víz témájú fotókiállítás a program teljes ideje alatt látható majd. A gyerekeket vízről szóló mesékkel várja a Vachott Sándor Városi Könyvtár, lesznek kézműves foglalkozások, gyermekrajz kiállítás és sok-sok érdekesség és hasznos tudás a vízről.

 

Várunk minden érdeklődőt, hogy kapcsolódhassunk!

A KAPCSOLÓDÁSOK NAPJA rendezvénye, a 2022-es Gyöngyös Város „Részvételi Költségvetés” második legtöbb szavazatát elnyerő pályázataként, annak támogatásával jöhet létre.

A szervezők

 

Részletek: https://www.facebook.com/kapcsolodasoknapja/

https://www.facebook.com/events/240805865025610?ref=newsfeed