TERMÉSZETI ÉRTÉKEK LÁTNIVALÓK AKTÍVAN A MÁTRÁBAN SZÁLLÁSHELYEK Bor és gasztronómia Webkamera Információk

Gőzvontatású nosztalgiavonat érkezik Gyöngyösre június első napján

 

A MÁV Rail Tours Kft. a Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesülettel együttműködve gőzvontatású nosztalgiavonatot indít Budapest-Nyugati pályaudvarról Gyöngyösre 2024. június első napján. A program emléket állít annak, hogy 40 évvel ezelőtt, 1984-ben a júniusi menetrendváltáskor közlekedett utoljára ezen a vonalon 424-es gőzmozdony vontatta menetrendszerinti közszolgáltatási feladatokat ellátó vonat.

A gőzös 11.05-re érkezik Gyöngyösre, ahol ünnepélyes fogadtatásban részesül. Várjuk együtt, csodáljuk meg belülről is a különleges párnás, étkezőkocsis és fapados kocsikból álló nosztalgiaszerelvényt.

 

De akár utazhatunk is vele! A vonat 13.15-kor Gyöngyös – Vámosgyörk – Gyöngyös között tesz egy fordulót, hogy átélhessük a régi korokat megidéző szerelvényen történő utazást. Jegyeket online vagy a Tourinform Gyöngyös irodában lehet megvásárolni:

Erre a hétvégére a Mátravasút keskenynyomközű gőzmozdonya is befűtésre kerül, hogy egy feledhetetlen utazást tegyen Gyöngyösről indulva Mátrafüredig. Részletes információ: https://www.egererdo.hu/blog/nosztalgiajarat-gyongyivel