TERMÉSZETI ÉRTÉKEK LÁTNIVALÓK AKTÍVAN A MÁTRÁBAN SZÁLLÁSHELYEK Bor és gasztronómia Webkamera Információk

Húsvéti programok Mátra szerte

Ha a sonka, tojás, foszlós kalács nem elég izgalmas az ünnepekre, valami másra vágyik húsvétkor, akkor jöjjön a Mátrába!

 

A húsvéti hétvége természetesen az ünnep jegyében telik, élvezetes és tartalmas programokkal Mátra szerte.

 

Péntek délelőttől hétfő estig látványetetésekkel, előadásokkal, vasárnap és hétfőn pedig még ingyenes arcfestéssel is várja a családokat a Gyöngyösi Állatkert.

Ha aktívabban, esetleg túrázással indítanánk a hosszú hétvégét, egy izgalmas, 10 km-es gejzírkereső kalandtúrán vehetünk részt a Szalajka-háztól indulva pénteken.

 

Szombaton élménydús elfoglaltságot kínál a csodaszép panorámát nyújtó Eremény-tetőről induló tojáskereső túra. Móka, kacagás, nyuszifészek keresés vár minden résztvevő az előnevezést igénylő túrára!

 

Vasárnap Gyöngyös belvárosában vehetünk részt tojáskeresésen, és egyúttal próbára is tehetjük „tudásunk” a várossal kapcsolatos ismereteinkről. Meglepetés ugyanis annak jár, aki a tojásban lelt kérdését is megválaszolja!

A Nyuszivonat vasárnapi ünnepi „pöfögése”, kihagyhatatlan élmény minden gyermeknek (és sok-sok felnőttnek szintén). 10:30 és 16 óra között a Szalajkaház végállomáson nyuszisimogatással, tojáskereséssel és erdészeti játszóházzal várja a család apraját és nagyját Nyúl Péter.

A Kisnánai Várban vasárnap és hétfőn kedvére vitézkedhetnek kicsik és nagyok, lehet kézműveskedni, és a környék legizgalmasabb részeit is bejárni egy könnyű túrán.

Nagyrédére is látogass el bátran, vasárnap a Molnár József Közösségi Színtérben várnak húsvéti programra, hétfőn pedig a Nagyrédei Kecskefarm programjai segítenek megeleveníteni hagyományainkat!

 

Hétfőn Magyarország legmagasabban fekvő tavánál, Sástón is érdemes nyitott szemmel járni! A réten és a tó körül izgalmas tojásvadászaton vehetünk részt.

 

Mindezek mellett a Mátra „megszokott” és egyre gazdagodó élmény-kínálata is elérhető, a jó boroktól a jó falatokon át a szállodák és szálláshelyek legkülönfélébb szolgáltatásaiig.

A programokról és a kínálatról részletes infók elérhetők a www.gyongyos-matra.hu oldalon.