TERMÉSZETI ÉRTÉKEK LÁTNIVALÓK AKTÍVAN A MÁTRÁBAN SZÁLLÁSHELYEK Bor és gasztronómia Webkamera Információk

Pénteken érkezik a Mátrába a Tour de Hongrie

Május 8-án rajtol a magyar kerékpáros körverseny, a Tour de Hongrie, amelynek 13. alkalommal lesz hegyibefutója Kékestetőn. A mezőny május 10-én, pénteken érkezik Gyöngyösre: a királyetap befutója előtt kétszer láthatjuk elhaladni a világ legjobb kerékpárosait, sőt akár fel is tekerhetünk a mezőny előtt az AmaTour szurkolói kerékpártúrával. A profikat idén is reklámkaraván előzi meg, az ajándékokért érdemes korábban érkezni az utak mellé.

 

Öt nap, húsz csapat, százhúsz versenyző, 851 km – ez vár ránk 2024-ben a Magyar Kerékpáros Körversenyen. A verseny az Alföldön indul május 8-án, majd pénteken jön a királyetap Kazincbarcika és Kékestető között.

Május 10-én Mátrafüreden és Mátraházán kétszer is láthatjuk a mezőnyt: először 14:15 és 14:45 között várhatók a kerékpárosok Mátrafüredre, majd egy mátrai kör után 15:45 és 16:30 között érkeznek ismét, majd száguldanak tovább Mátraháza és Kékestető irányába. A mezőny útját idén is reklámkaraván kíséri. A verseny támogatói megszámlálhatatlan ajándékkal és meglepetéssel készülnek, így mindenképp érdemes korábban érkezni az utak mellé. A reklámkaravánról itt olvashat részletesen.

A versenyt hivatalos amatőr kísérőtúra is színesíti: pénteken a Mátrában kerül sor az AmaTourra, amelynek résztvevői a Tour de Hongrie versenyzői előtt kerékpározhatnak Mátraházára. Gyülekező 13 órától, rajt 13:30-kor Mátrafüreden. További információk az AmaTour-ral kapcsolatban itt olvashatók.

A verseny áthaladása idején az autósoknak forgalomkorlátozásra kell számítaniuk.

 

 

A körversenyt Magyarországon az M4 Sport élőben közvetíti, emellett az Eurosport online felületén is elérhető lesz naponta 2 órányi élő adás magyar kommentárral, illetve napi összefoglalók az Eurosport1-en.

A 2024-es Tour de Hongrie mezőnyében nyolc olyan csapat (úgynevezett WorldTeam) szerepel, melyek a sportág krémjét jelentik. A világ legjobb csapatai közül az UAE Team Emirates, az INEOS Grenadiers, a Jayco AlUla, a Lidl-Trek, a Team dsm-firmenich PostNL, a BORA – hansgrohe, a Bahrain Victorious és az Astana Qazaqstan Team is itt lesz a mezőnyben! Mellettük nyolc ProTeam (a sportág másodvonala), három Continental Team (a „harmadosztályú” klubok) és a magyar válogatott teszi teljessé a névsort. Csapatonként 6-6 versenyző vehet részt a ProSeries kategóriájú versenyen, így összesen 120 bringásra számíthatunk. A 2024-as Tour de Hongrie május 8-án (szerdán), 12:50-kor Karcagon indul.