TERMÉSZETI ÉRTÉKEK LÁTNIVALÓK AKTÍVAN A MÁTRÁBAN SZÁLLÁSHELYEK Bor és gasztronómia Webkamera Információk

Átadták a kékestetői tévétorony megújult kilátóját

Átadták pénteken a kékestetői tévétoronyban lévő megújult kilátót, amely a beruházás eredményeként modern belső térrel, új világítással és a korábbinál több vizes helyiséggel várja a látogatókat.

Az átadáson Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos kiemelte: annak érdekében, hogy minél élhetőbb hely legyen Magyarország, sok minden történt az elmúlt években. Ebben a folyamatban a turizmus ikonikus helyének, Kékestetőnek különleges jelentősége van.

„Vannak itt, Magyarország legmagasabb pontján kihasználatlan lehetőségek. A helyet olyan turisztikai attrakcióvá kell varázsolni, amiért érdemes idejönni” – jelentette ki, hozzátéve, hogy a közelmúltban megszületett a kormányhatározat Kékestető kiemelt fejlesztéséről.

A mátrai turizmus az utóbbi években a duplájára nőtt. Ezért is fontos, hogy a kilátó felújításával megtették az első lépést az ország ikonikus turisztikai pontjának a fejlesztéséhez – hívta fel a figyelmet Horváth László, a térség országgyűlési képviselője. Hozzátette, hogy ezek a munkák jól illeszkednek két jubileumhoz is: tavaly volt 130 éves a mátrai turizmus, és idén ünneplik az első kilátó megépítésének 130. évfordulóját.

Bene Csaba, a kilátó bérlője, a Mátra Gasztronómia Kft. ügyvezetője részben visszatekintett a torony 130 éve kezdődött történetére, és beszélt a felújítás előzményeiről, valamint a megvalósítás részleteiről. A bejárat környékére térköveket fektettek le, megújult a világítás és új, modern belsőt kapott a körpresszó. Emellett a fenti részben is kialakítottak mosdókat, a bejáratnál lévőket pedig felújították.

A torony tulajdonosa, az Antenna Hungária Zrt. képviseletében Tóth András kommunikációs igazgató arról beszélt, hogy Magyarországon a pécsi és a kékestetői adótoronynak vannak kiemelt turisztikai funkciói.

Forrás (szöveg és fotó): hirado.hu