TERMÉSZETI ÉRTÉKEK LÁTNIVALÓK AKTÍVAN A MÁTRÁBAN SZÁLLÁSHELYEK Bor és gasztronómia Webkamera Információk

Hegyikristályok nyomában a Felső-Mátrában – ásványgyűjtő túra

A túra során, 3 helyszínt járunk végig, ahol a föld felszínén a talaj bolygatása nélkül is lehet hegyikristályokat találni (hogy mindenki tudjon ne csak pár darab hegyikristályt gyűjteni)

A Mátrai hegyikristályokról érdemes tudni, hogy az átlag méret 0,5 -2 cm között van, de ezeken a helyeken a 3-4 cm-es nagyságúak is előfordulnak, és persze hátizsákot érdemes hozni, hiszen sokszor rájuk lehet akadni még alapkőzeten, és olyankor nem elég egy doboz amibe elrakhatjuk. Másik felszerelés amire szükség lehet az a kőműves kalapács, amivel az avar félrehúzható, vagy a felesleges kőzet leüthető.
Találkozási hely és idő: Fallóskúti nagy parkoló (Pásztói út – Somhegy u. kereszteződés, egyből ahogy befordulunk a főútról) 2024. 02. 24. 10 óra. A találkozási helyről autóval megyünk tovább a gyűjtőhelyre.
A túra minden időjárási körülmény között megtartásra kerül. Ha véletlenül havazás lenne akkor más kvarcos-achátos gyűjtőhelyre megyünk át.

Jelentkezni az eseményhez írt hozzászólással lehet.

Részvételi díj felnőtteknek 3000 Ft, gyerekeknek 2000 Ft.
Felszerelés bérlés: erre a túrára nem adok bérbe felszerelést. Felszerelésként egy kőműves kalapács, vagy kis talajkaparó eszköz és egy üres vitaminos doboz a kristályoknak már elegendő.

Forrás: https://www.facebook.com/events/361279163490777?ref=newsfeed

Helyszín:

Fallóskúti nagy parkoló

Információk:

Facebook

Kategória:

Túra, ismeretterjesztő rendezvény

Ez az esemény lejárt

Program ajánlatok

"1014" program - Haller-ház titkai 2024.06.27. 17:00 - 18:00
Gyöngyös, Haller-ház
további programajánlatok