TERMÉSZETI ÉRTÉKEK LÁTNIVALÓK AKTÍVAN A MÁTRÁBAN SZÁLLÁSHELYEK Bor és gasztronómia Webkamera Információk

Hegyikristályok nyomában a Felső-Mátrában – ásványgyűjtő túra

A túra során, több olyan helyszínt keresünk fel (legalább 4-et), ahol a föld felszínén a talaj bolygatása nélkül is lehet hegyikristályokat találni (hogy mindenki tudjon ne csak pár darab hegyikristályt gyűjteni)

 

A Mátrai hegyikristályokról érdemes tudni, hogy az átlag méret 0,5 -2 cm között van, de persze hátizsákot érdemes hozni, hiszen sokszor rájuk lehet akadni még alapkőzeten, és olyankor nem elég egy doboz amibe elrakhatjuk. Másik felszerelés amire szükség lehet az a kőműves kalapács, amivel az avar félrehúzható, vagy a felesleges kőzet leüthető.

A vállalkozó kedvűekkel a túra kiegészítéseként még felkeresünk két üvegopál lelőhelyet is, amivel a túra 17 óráig fog tartani. A túrára be lehet csatlakozni csak a délutáni üvegopálos programra is, de aki csak arra jönne telefonon hívjon mivel folyamatos mozgásban leszünk egész nap és nem tudom előre pontos helyet és időt mondani a találkozáshoz (időben valamikor fél 3 körül).

Találkozási hely és idő: Fallóskúti nagy parkoló (Pásztói út – Somhegy u. kereszteződés, egyből ahogy befordulunk a főútról) 2023. 03. 26. 10 óra. A találkozási helyről autóval megyünk tovább a gyűjtőhelyre.

A túra minden időjárási körülmény között megtartásra kerül. Ha véletlenül havazás lenne akkor más kvarcos-opálos gyűjtőhelyre megyünk át.

 

Jelentkezni az eseményhez írt hozzászólással lehet.

Részvételi díj felnőtteknek 3000 Ft, gyerekeknek 1500 Ft.

 

Felszerelés bérlés: 2000 ft/felszerelés csomag, felszerelést csak az előre bejelentett és visszaigazolt igénylések esetén tudunk biztosítani korlátozott számban.

Felszerelést csak az kérjen aki a túra végéig marad, túra közben a felszerelés visszaadására nincs lehetőség.

Forrás: https://www.facebook.com/events/632249192247171/?ref=newsfeed

Helyszín:

Fallóskúti nagy parkoló

Információk:

Pásztói út – Somhegy u. kereszteződés

Kategória:

Túra, ismeretterjesztő rendezvény

Ez az esemény lejárt

Program ajánlatok

COOL TÉR PIKNIK 2023.06.02. 19:00 - 22:00
3200 Gyöngyös Barátok tere 3.
további programajánlatok