TERMÉSZETI ÉRTÉKEK LÁTNIVALÓK AKTÍVAN A MÁTRÁBAN SZÁLLÁSHELYEK Bor és gasztronómia Webkamera Információk

Augusztus 20-i programok Gyöngyösön és környékén

Gyöngyösön és környékén színes műsorok és rendezvények várnak ránk a 2022. augusztus 20-ai hétvégén is.

 

Péntekenként, így augusztus 19-én is ingyenes koncert a Művelődési Központ “kertjében”. Büfé, babzsákfotelek és jó hangulat.

https://www.facebook.com/events/438309681567823?ref=newsfeed

 

Ingyenes éjszakai városnéző sétán vehetünk részt péntek este, amikor a csillagok és az utcai lámpák fényében egészen más arcát mutatja a Gyöngyös.

https://www.facebook.com/matratour/

 

A Kisnánai Várban pénteken péntek délután Szent István-napi mise hallgatható, melyre szeretettel várnak mindenkit.

https://www.facebook.com/kisnanavar

 

Gyöngyösön Szent István Nap alkalmából a Fő téren egymást érik majd a programok. Lesz ünnepi szentmise, kenyérszentelő és többféle koncert is. Az egész napos rendezvényen minden korosztály megtalálhatja a kedvére való eseményt.
https://www.facebook.com/mmk3200/?ref=page_internal 

Ismeretterjesztő előadások és látványetetések várnak kicsiket és nagyokat a Gyöngyösi Állatkertben a hétvégén. A programokat ingyenes arcfestés (szombaton), zookvíz, Tapizoo, az állatkert területén folyamatosan üzemelő légvár egészíti ki.

https://www.facebook.com/GyongyosiAllatkert

 

Sástón egy egészen más stílussal találkozhatunk. A Fekete Zaj Fesztivál a független zene, közösség és természet egymásra találásának ünnepe. A fesztivál augusztus 17-től 20-ig tart, a fellépők széles skálájával.
https://www.facebook.com/feketezaj/?ref=page_internal

 

Gyöngyöstarjánban Szüretkezdő Vigassággal várnak mindenkit. Többek között szüreti felvonulással, koncertekkel és utcabállal készülnek, mellé sok helyi finomsággal.
https://www.facebook.com/gyongyostarjan/?ref=page_internal

 

Markazon augusztus 20-a alkalmából szentmisén és emlékérem átadáson vehetünk részt, majd vezetett kiállítás látogatáson a Markazi Kincsek Házában.

https://www.facebook.com/markaz.hu/

 

Kékestetőt napközben mindig izgalmas meghódítani valamilyen sportos formában, de mi a helyzet, amikor baglyok és denevérek között suhanunk el az éjszaka leple alatt? A Bátrak Éjszakáján mi is átélhetjük ezt az élményt.
https://drive.google.com/file/d/1FpfezX8HDblOZ1rBj0sNYQqxFz76vTQ4/view

 

Mátraszentlászlón Szent István Napi Búcsún vehetünk részt. A szentmise és az új kenyér megszentelése után a Váraszói Gyöngyvirág Citerazenekar zenéjét élvezhetjük.

https://www.facebook.com/felsomatra

 

Vasárnap is találunk magunknak programot a városban. Idegenvezető segítségével felkereshetjük Gyöngyös szobrait egy városnéző sétán, miközben érdekességeket hallgathatunk városunk történelméről.

https://www.facebook.com/matratour/

 

A Mátravasút az ünnepi hétvégén sűrített menetreddel várja a kirándulókat:

https://www.facebook.com/matravasut