TERMÉSZETI ÉRTÉKEK LÁTNIVALÓK AKTÍVAN A MÁTRÁBAN SZÁLLÁSHELYEK Bor és gasztronómia Információk Webkamera

Mátraháza

Mátraházát, a könnyű megközelíthetősége, és kedvező mátrai fekvése kitűnő túra-kiinduló ponttá teszi. Akár átutazóban, akár végállomásként, álljunk meg és vegyünk egy mély lélegzetet!

Mátraháza nevének eredete az első vendégház elnevezéséből származik, melyet a Kékesalján, a Rózsadombon építettek, 1930-ban adtak át, és a „Mátra háza” névvel illettek. A ma is látható, eredetileg 120 személyes menedékház, a Pagoda épülete sajnos ma zárva van. Mátraháza másik ismérve a Mátrai Gyógyintézet, mely az igazoltan gyógyhatású, szubalpin klíma adta lehetőségeket használja ki. 1932-ben átadott szanatórium mind a mai napig fogadja a légzőszervi betegségben szenvedőket, de hotel részlegében külsős vendégeket is elszállásolnak.

A Gyöngyöshöz tartozó településről számos turistaút indul, Kékestető, Mátrafüred, Lajosháza, vagy a Mátra-nyereg irányába. Akik egy kis lelki nyugalomra vágynak, azoknak érdemes végigjárni a templom melletti Naphimnusz park stációit. Mátraháza alatt nagyarányú szállodafejlesztések valósultak meg a közelmúltban, így az Residence Hotel Ózon, valamint az egykori Bérc Hotel (Lifestyle Hotel Mátra) a legmagasabb színvonalú szolgáltatásokkal várja a vendégeket.