TERMÉSZETI ÉRTÉKEK LÁTNIVALÓK AKTÍVAN A MÁTRÁBAN SZÁLLÁSHELYEK Bor és gasztronómia Információk Webkamera

Nagyrédei Kecskefarm

A Nagyrédei Kecskefarm a Mátra hegység déli lábánál, gyönyörű természeti környezetben, rét mellett, erdőtől, horgásztótól 200-300 méterre található. A kitűnő adottságok mellett a több évszázados hagyományoknak köszönhető, hogy a mátraaljai történelmi borvidék jelentős borászata is itt található.

Családi gazdaságunkat 1995-ben kezdtük építeni, célunk egy természetközeli életmód kialakítása volt. Ökogazdaságunkban az állatok tartása, takarmányozása illetve a sajtkészítés technológiája mentes a mesterséges anyagoktól, így az előállított kecskesajt, kecskehús magas biológiai értékű, értékes élelmiszer.

A vidék egyedisége a vulkanikus kőzetben rejlik, ezáltal a legelő ásványi anyagokban gazdag, így érjük el a sajtok egyediségét, melyeket saját recept alapján tufapincében érleljük.

A kecskesatjaink minőségét a Kecske Világszövetség is elismeri, mivel 2 kategóriában ezüstérmet nyertek az Európai Regionális Kecske Konferencián. Továbbá elnyertük a Földművelésügyi Minisztérium Hagyományok-Ízek-Régiók hivatalos védjegyének használati jogát. Díjainkat, elismeréseinket itt találja.

Kecskesajtból nagyon sokféle ízletes étel, saláta készülhet. Sajtjainkat félkemény, lágy, krémsajt állaggal, és igen sokféle ízesítésben készítjük. Kecskesajt választékunkról és rendelésről itt olvashat még többet .

A falusi vendéglátás keretén belül sokféle rendezvényt szervezünk gyermek-, és felnőtt csoportok részére, sajtkóstolással, kemencés programokkal. Programjainkról itt találhat további információt.

A Szent Imre Borlovagrend tiszteletbeli tagjaként különös hangsúlyt fektetek a sajt és a bor gasztronómiai kapcsolatának erősítésére.

Érdemes megnéznie a képgalériánkat, a videóinkat és a rólunk megjelent újságcikkeket is.

Várom Önt is szeretettel a kecskefarmon, hogy megízlelje a finom sajtokat, ételeket, és a minőségi mátraaljai borok mellett átérezze, mit jelent a természetközeli életmód.

 

Nagyrédei Kecskefarm
Sánta Judit
kézműves sajtkészítő, kecskefarm tulajdonos
3214 Nagyréde, Tarjáni út 43.
Tel.: 06 37 373-874
Mobil: 06 30 319-3160
Email: nagyredeikecskefarm@t-online.hu
www.nagyredeikecskefarm.hu

Program ajánlatok

Nyári Színházi Esték 2021.08.05. 19:00 - 21:00
Gyöngyös, Mátra Művelődési Központ
további programajánlatok