TERMÉSZETI ÉRTÉKEK LÁTNIVALÓK AKTÍVAN A MÁTRÁBAN SZÁLLÁSHELYEK Bor és gasztronómia Webkamera Információk

Vulkanikus kecskesajt Nagyrédéről

A Nagyrédei Kecskefarmot 1995-ben azzal a céllal hozta létre Sánta Judit és családja, hogy népszerűsítse a természetközeli életmódot, és a gazdaságban egy mesterséges anyagoktól mentes sajtkészítő technológiát alakítson ki.

Az igazi különlegessége az itt készült remekműveknek a térség vulkanikus kőzetein fekvő, ásványi anyagokban gazdag legelőknek és a tufapincében történő érlelésnek köszönhető. Ez biztosítja az itt készült kézműves sajtok egyedi ízvilágát. Már nem csak a környékről érkeznek ide vendégek és vásárlók, de egyre inkább célpontja a farm a Mátrába érkező turistáknak, hiszen csupán csekély kitérőre van szükség, hogy átéljük ezt kisebb fajta természeti csodát.

A szakma is nagyra értékeli Juditék munkáját. Két kategóriában is ezüstérmesek lettek az Európai Regionális Kecske Konferencián, a „Hagyományok Ízek Régiók” hivatalos védjegyének birtokosai és sajtjaik minőségét a Kecske Világszövetség is elismeri.

Megújult terasszal, szabadtéren, egyéni vendégek és csoportok részére szerveznek sajtkóstolót és kaphatunk ízelítőt abból, hogy mit jelent a természetközeli életmód.

 

Nagyrédei Kecskefarm
Sánta Judit
kézműves sajtkészítő, kecskefarm tulajdonos
3214 Nagyréde, Tarjáni út 43.
Tel.: 06 37 373-874
Mobil: 06 30 319-3160
Email: cheeseland3214@gmail.com
www.nagyredeikecskefarm.hu

Program ajánlatok

Nemzetek Ligája 2022.09.26. 20:45 - 23:00
Barátok tere 3. Gyöngyös
további programajánlatok