TERMÉSZETI ÉRTÉKEK LÁTNIVALÓK AKTÍVAN A MÁTRÁBAN SZÁLLÁSHELYEK Bor és gasztronómia Információk Webkamera

Vulkanikus kecskesajt Nagyrédéről

A Nagyrédei Kecskefarmot 1995-ben azzal a céllal hozta létre Sánta Judit és családja, hogy népszerűsítse a természetközeli életmódot, és a gazdaságban egy mesterséges anyagoktól mentes sajtkészítő technológiát alakítson ki.

Az igazi különlegessége az itt készült remekműveknek a térség vulkanikus kőzetein fekvő, ásványi anyagokban gazdag legelőknek és a tufapincében történő érlelésnek köszönhető. Ez biztosítja az itt készült kézműves sajtok egyedi ízvilágát. Már nem csak a környékről érkeznek ide vendégek és vásárlók, de egyre inkább célpontja lesz a farm a Mátrába érkező turistáknak, hiszen csupán csekély kitérőre van szükség, hogy átéljük ezt kisebb fajta természeti csodát.

A szakma is nagyra értékeli Juditék munkáját. Két kategóriában is ezüstérmesek lettek az Európai Regionális Kecske Konferencián, a „Hagyományok Ízek Régiók” hivatalos védjegyének birtokosai és sajtjaik minőségét a Kecske Világszövetség is elismeri.

Az ökogazdaság 2001 óta tagja a Mátrai Borútnak is. Az elmúlt évben egy uniós pályázaton, 4,74 millió forint támogatást nyertek az istálló fejlesztésére, új eszközök beszerzésére.

Aki nem hiszi, járjon utána!

Nagyrédei Kecskefarm
Sánta Judit
kézműves sajtkészítő, kecskefarm tulajdonos
3214 Nagyréde, Tarjáni út 43.
Tel.: 06 37 373-874
Mobil: 06 30 319-3160
Email: nagyredeikecskefarm@t-online.hu
www.nagyredeikecskefarm.hu

Program ajánlatok

Író-olvasó találkozó 2020.02.21. 17:00 - 19:00
Wachott Sándor Városi Könyvtár, Fő tér 10.
további programajánlatok