TERMÉSZETI ÉRTÉKEK LÁTNIVALÓK AKTÍVAN A MÁTRÁBAN SZÁLLÁSHELYEK Bor és gasztronómia Webkamera Információk

Virtuális kalandjáték Gyöngyösön

Kincskereső virtuális kalandjáték Gyöngyösön. A játék rendkívül izgalmas és szövevényes. Olyan, mint egy Indiana Jones film: De vajon hol lehet a kincs? Egy új, multimédiás, mobiltelefonos applikáció segít megtalálni.

A kincs, melyet rutinosabbak 30 perc alatt megtalálhatnak (a játék ajánlott időtartama egyébként 90 perc), nem más, mint egy balta. Olyan mint Thor kalapácsa, hiszen egy hadvezért ez a fegyver tett „sebezhetetlenné és halhatatlanná”. Bottyán János generális ezüst baltáját kell megtalálni Gyöngyösön. Lépésről-lépésre közelebb kerülünk a kincshez, miközben a Mátra fővárosának történelmi helyszínein keltjük életre képzeletben a régmúltat.

Persze a történelem mellett egy kis matektudásra is szükség lehet. Akinek nem megy fejben, az egy virtuális jegyzetfüzetet is használhat a kincskeresés közben. Sőt, ha végképp nincs meg egy-egy válasz, mely továbbvihet az úton, egy „SOS” gomb rögtön segít a játékosnak.

Nem kell egyfolytában a telefont nézni. Elég, ha az adott állomáshoz közeledve kezdjük figyelni a kijelzőt, hiszen a pozíciónkat GPS alapon határozza meg a „nagy testvér”. Többet nem szeretnénk elárulni a játékról, mert az már „szplojlerezés” lenne. Azt ajánljuk, te se mondj el senkinek semmit, ha már egyszer végigcsináltad! Ne feledd, ahogy Indiana Jones mondta: „A helyet soha, de soha nem jelöli az iksz!”

A „Baltányi történelem” nevű játék a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Mátrafüredi Hegyi Sportok Bázisa támogatásával jöhetett létre, a Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület közreműködésével. A játékhoz a Miratia alkalmazás letöltése szükséges, mely elérhető Andoridos és iOS telefonokra ingyenesen. Kalandra fel!