TERMÉSZETI ÉRTÉKEK LÁTNIVALÓK AKTÍVAN A MÁTRÁBAN SZÁLLÁSHELYEK Bor és gasztronómia Információk Webkamera

Újraindult az élet a Mátrában hétvégén

 

A korlátozások enyhítésével, de a szabályok betartása mellett érezhetően újraindult az élet a Mátrában, hiszen a szabadtéri attrakciók és vendéglátóipari egységek teraszai tárt karokkal várták és továbbra is várják a vendégeket.  A kellemes, napsütéses időjárás, a szolgáltatások egy részének újranyitása sokakat vonzott a Mátrába a hétvégén. A gyerekes családoknak a gyöngyösi állatkert újranyitása jelentett nagy élményt. Az állatsimogatók és az állatházak a járványhelyzet miatt ideiglenesen zárva tartanak még, az állatok a külső kifutókban azonban jól láthatóak.

Nagyon sokan csak kirándultak, sétáltak Sástón, a Kalandparkban libegőztek vagy bobot használtak. Az aktív élményeket keresők a Hegyi Sportok Bázisánál terepsegway, e-quad és e-ranger túrákon vehettek részt, hamarosan a többi szolgáltatásuk is elérhető lesz.

A Mátra több mint 600 km jelzett túraútvonalán a 1,5 m-es távolságtartás többszöröse is könnyen betartható. A magabiztosabbak turistatérképpel önállóan fedezték fel a természet csodáit, de akadtak olyanok is, akik a már meghirdetett, tematikus vezetett túrákon vettek részt, természetesen, melyek a szigorú előírások miatt kisebb létszámmal indultak el. Programszervezők, attrakciók, vendéglátóhelyek folyamatos nyitása, illetve a szálláshelyek közelgő megnyitása is tovább élénkíti a tavaszi turistaszezont.