TERMÉSZETI ÉRTÉKEK LÁTNIVALÓK AKTÍVAN A MÁTRÁBAN SZÁLLÁSHELYEK Bor és gasztronómia Információk Webkamera

Új pályák nyílnak meg csütörtökön a Síparkban!

Két újabb pálya és a második oktatóterasz is megnyílik csütörtöktől Mátraszentistvánban. Így már összesen 2,7 km pályával és 6 sílifttel, köztük a Panorámalifttel működik a Sípark. A technikás, piros 3-as, hegytetőről induló pályára két nap leforgása alatt készítettek havat. Ezzel párhuzamosan a kanyargós 5B, szerpentinpálya is behavazódott, ahol újabb útvonalon lehet a völgybe siklani a hüttétől.
Nappal is -2 fok körüli hőmérsékletben, napos időben, kiváló hóviszonyok közt várják a síelőket. Az átlagos hóvastagság 35-65 cm, a pályák teljes szélességében.
Hétköznapokon és a péntek, szombati esti síelés alatt kedvezményes a síelés, esténként pedig az összes kivilágított sípálya működni fog.
A tervek szerint folyamatosan hóágyúznak ahogy az időjárás engedi, hogy további hótartalékokat képezzenek és ezzel együtt újabb pályák megnyitása is tervben van. Minden perc értékes a hókészítésben, ezért nyitvatartás alatt, napközben is üzemelhetnek a hóágyúk. Mindent megtesznek azért hogy a lehető legtöbb pálya, a lehető legjobb minőségű hóval üzemeljen.