TERMÉSZETI ÉRTÉKEK LÁTNIVALÓK AKTÍVAN A MÁTRÁBAN SZÁLLÁSHELYEK Bor és gasztronómia Információk Webkamera

Töltse a Pünkösdöt a Mátrában!

 

A Mátrában a pünkösdi hétvégére már sok szolgáltató kinyitja kapuit, a természet legszebb zöld színében pompázik. A hosszú otthon töltött idő után, élvezzük ki a gyönyörű mátrai környezetet, kapcsolódjuk ki aktívan!

 

Attrakciók

A Gyöngyösi Állatkert igazi családi program, minden nap 9-19 óra között várja a látogatókat!

A Mátravasút vonatai két irányba, Mátrafüred és Szalajkaház irányába közlekednek. Június 14-ig Szalajkaház irányába csak szombat, vasárnap és ünnepnapokon; Mátrafüred irányába a 7 mindennapján vonatozhatunk. Menetrendről itt tájékozódhat: https://www.gyongyos-matra.hu/latnivalok/egyeb-2/matravasut/

A mátrafüredi Palóc Néprajzi Magángyűjtemény és Babakiállításon palócbabák,  régi hímzések, lakástextilek, viseleti darabok láthatók. Szünnap nélkül, minden nap látogatható!

A High Tech Sportok Bázisa 50 féle, 4 évszakos attrakcióval vár: https://4evszak.hu/matrafured/

Az Oxygen Adrenalin Kalandpark hétvégén (P-Sz-V) és ünnepnapokon: 10:00-19:00 óráig (a Pénztár 18:30-ig) tart nyitva. A játékok részlegesen üzemelnek, kérjük, erről előzetesen tájékozódjon az alábbi oldalon: https://adrenalin-park.hu/a-park-elemei

A parádsasvári Üvegmanufaktúra Kftvárja az üvegfúvás, az üveg varázsa, csodálatos világa iránt érdeklődő kedves vendégeket.

 

Kilátók, várak

A Mátra számtalan kedvelt kirándulóhelye, kilátója is várja Önt! A kékestetői killátó 9-17 óráig várja a látogatókat hétvégén, galyatetői kilátó 7-20 óráig látogatható 200 Ft-os pénzérmével, a sástói kilátó azonban felújítás miatt jelenleg nem üzemel. Sástón minden egyéb attrakció, étterem, szálláshely zavartalanul működik.

A Kisnánai Vár is megnyitja kapuit Pünkösdre! A Siroki vár udvara is látogatható, 10.00-18.00 óráig.

 

Programok

Az aktív kikapcsolódásra vágyók a Mátrai Tájvédelmi Körzet legújabb tanösvényén, a Cincér tanösvényen túrázhatnak végig szombaton.  A szakvezetett túra alkalmával bepillantást nyerhetünk abba, hogy a különböző élőhelyek eltűnése, hogyan befolyásolja a biológiai sokféleséget, megismerhetjük az erdők egészséges működésének titkait, találkozhatunk virágzó ritka növényfajokkal és fiókáikat szorgosan etető különböző madárfajokkal is.

 

Élménydús elfoglaltságot kínál a Mátrai Erdőfürdő szervezésében Eremény-tetőre szervezett túra, ami egy gyerekekkel is nyugodtan vállalható. Ezúttal a kakukkfő lesz a túra fő tematikája! Bővebb információ:  https://www.facebook.com/events/601799434027489

 

Az Ásványok Háza is gyűjtögetésre sarkallja a vendégeit, természetesen ásványgyűjtő túra keretében. Ezúttal Gyöngyösoroszi ércgurító és Vereskő gyűjtőhelyekkel. Aki pedig „csak” gyönyörködni szeretne a szebbnél-szebb darabokban, az a gyűjteményt megtekintve megteheti Gyöngyösorosziban.