TERMÉSZETI ÉRTÉKEK LÁTNIVALÓK AKTÍVAN A MÁTRÁBAN SZÁLLÁSHELYEK Bor és gasztronómia Webkamera Információk

Teljes útzár Kékestetőnél

Az állami közútkezelő ma este 19 órától egészen vasárnap este 19 óráig lezárja a kékestető bekötőutat és az adótoronyhoz vezető mellékutat. Ezen alsóbbrendű utakat így kizárólag a megkülönböztető jelzést használó járművek és az autóbuszok használhatják majd a következő időszakban. A rendőrség és a polgárőrség pedig folyamatosan ellenőrzi majd a lezárás idején, hogy mely járművek használhatják nagyon indokolt esetben a bekötőutakat. Mint írják, az elmúlt napokban jelentős mennyiségű csapadék hullott Heves megyében is. A Mátra legmagasabb pontjain nemcsak számottevő eső, hanem helyenként 10-20 centiméternyi friss, magas víztartalmú, úgynevezett tapadó hó is hullott.

Az intenzív esőzések és havazások nyomán a hegyvidéki szakaszokon is olyan mértékben átázott a talaj, hogy több fakidőlés is nehezítette és veszélyeztette a közlekedést a héten, voltak fakidőlések és ágleszakadások.

A fenitek alapján a Magyar Közút arra kér mindenkit, hogy a teljes lezárás ideje alatt mindenképpen kerüljék el ezeket az útszakaszokat, és semmiképpen se tervezzenek utazást az érintett utak igénybevételével. A közútkezelő arra is felhívja a figyelmet, hogy a Mátra más útjain is előfordulhatnak ágleszakadások, fakidőlések az időjárási helyzet miatt, így valamennyi útszakaszon érdemes az autósoknak fokozott óvatossággal, körültekintéssel vezetniük.

Fotó: Népszava

Forrás: https://www.facebook.com/gyongyostv