TERMÉSZETI ÉRTÉKEK LÁTNIVALÓK AKTÍVAN A MÁTRÁBAN SZÁLLÁSHELYEK Bor és gasztronómia Webkamera Információk

Programokkal teli lesz a Gyöngyösi Nyár!

Számos kulturális rendezvénnyel, programmal várja a helybelieket és a vendégeket Gyöngyös a nyáron. Opitz Barbi, Halász Judit, Somogyi András, Egyházi Géza, Nyertes Zsuzsa, vagy Oszvald Marika garantálják, hogy kiválóan szórakozzunk majd.

 

2023. június-július hónap minden péntekén zenei csemegéket fogyaszthatunk a Mátra Művelődési Központ kertjében a Cooltér Piknik keretében. Hozzon egy pokrócot, dobja le a zöldbe, és élvezze a nyár estét egy pohár kiváló mátrai bor, és olyan előadók különleges koncertjei mellett mint a Ganxsta Zolee és Takács Vilkó, azaz a Dos Diavolos, a The Pontiac, a Kolibri, Kárász Eszter vagy Lee Olivér. A koncertek 19 órakor kezdődnek.

 

 

2023. június 9-én az EDDA Művek koncertezik a Dr. Fejes András Sport- és Rendezvénycsarnokban.

2023. június 9-én Mesék szárnyán címmel tart dalestet Baghy Emília és Lisztik János a Mátra Művelődési Központban.

2023. június 11-én a gyerekekkel érdemes kilátogatni a Fő térre, ahol délelőtt 10 órától gyermeknapi programokkal várják a kicsiket. Koncertek, gyerekelőadások, gólyalábasok szórakoztatják majd a legapróbbakat, de lesz vidámpark, csupa csoda játszótér, 19 órától pedig Opitz Barbi koncertje zárja a napot.

 

 

2023. június 11-én 18 órától Halász Judit előadását láthatjuk a Mátra Művelődési Központban. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas művész, generációk kedvenc előadója A vitéz, a kalóz meg a nagymama című műsorával – no, és persze zenekarával – érkezik Gyöngyösre.

2023. június 15-én 19 órától a közösségi média legnépszerűbb parodistája, a bárkinek a bőrébe pillanatok alatt belebújó Somogyi András stand-up estjén dőlhetünk a röhögéstől. Az előadás a Mátra Művelődési Központban lesz.

2023. június 27-én a színházkedvelőket várják a Mátra Művelődési Központba, ahol a legendás jamaikai trombitás csendül fel a Spirit Színház előadásában, A kaktusz virágában. A nőtlen, szoknyapecér fogorvos, a mogorva, maximalista asszisztensnő, a fiatal, helyét kereső reklámmodell és céltudatos, magabiztos lány jellembéli különbözőségei és egy füllentés e négy szereplőt képtelenebbnél képtelenebb helyzetekbe sodorja. Az előadás 19 órakor kezdődik.

2023. június 4-én Kiserdei Krimi Kaland részesei lehetnek a gyerekek a Mátra Művelődési Központban. A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által támogatott produkció a gyerekek biztonságát érintő kérdésekre ad választ, miközben a Kiserdőben játszódó mese egy igazi krimi izgalmait tartogatja számukra. A Hadart Színház előadása.

2023. július 12-én a vígjátékok kedvelői egy újabb csemegét kapnak, a Pesti Művész Színház művészei ugyanis Florian Zeller Szemenszedett igazság című darabját állítják színpadra parádés szereposztásban: Egyházi Géza, Nyertes ZsuzsaFogarassy Benadett és Várfi Sándor játsszák a főszerepeket. A történet szerint Alice Michel szeretője. Hónapok óta egy hotelben randevúznak, ugyanis mindketten házasok. Ráadásul Alice férje Michel legjobb barátja. Michel – hogy senki ne sérüljön – “mindenki érdekében” hazudozni kezd. Hazudik élvezettel, hazudik szenvedéllyel, majd hazudik zavartan és kétségbeesve. A hazugság úgy árasztja el az életüket, mint nyitva felejtett csap a lakást. Vajon megússzák? Kiderül a Mátra Művelődési Központban 19 órától.

2023. július 18-án egy varázslatos mesejátékkal várnak kicsiket és nagyokat a Mátra Művelődési Központba, ahol a Tihanyi-Tóth Csaba nevével fémjelzett Tihanyi Vándorszínpad Elvarázsolt Katinka történetével ejti rabul a gyerekek szívét 18 órától.

2023 július 28-án a Gyöngyösi Játékszín a Jó estét nyár, jó estét szerelem című klasszikust állítja színpadra a Mátra Művelődési Központban a Budapesti Operettszínház Honthy-díjas művésze, Sándor Péter vendégszereplésével.

2023. augusztus 8-án A Tihanyi Vándorszínpad egy másik klasszikus mesével, Az igazmondó juhászlegény című mesejátékkal érkezik Gyöngyösre, az előadás 18 órakor kezdődik.

2023. augusztus 17-én az Orlai Produkció bemutatja Jaj, Nagyi című előadását, ami egy érzékeny, bensőséges és szeretetteli darab, finoman mosolyra késztető történet a generációk közötti kapcsolódásról, a bizalomról, az őszinteségről és az öregséggel való szembenézésről. A Szabó Máté rendezte előadásban Molnár Piroska mellett két fiatal tehetség, Rohonyi Barnabás és László Lili látható. Kezdés: 19:00.

 

 

2023. augusztus 31-én két legenda, Oszvald Marika és Fodor Zsóka érkezik Gyöngyösre egy keserédes komédia főszereplőjeként. A kortárs dráma két idős hölgy, Viola és Paula nyugdíjasotthonban töltött napjait mutatja be. Bár a mű egyetlen helyen játszódik, mégis hatalmas utazásnak lehetnek tanúi a nézők: utazás a múltba, az emlékek világába. Beszállás 19 órakor.

2023. szeptember 15-17 A gyöngyösi nyár egy hatalmas fesztivállal zárul: a Mátrai Szüreti Napok és Fehérbor Fesztivál három napján a friss, üde, gyümölcsös mátrai boroké a főszerep, de a Fő téren felállított nagyszínpadon sztárelőadók, országszerte ismert művészek és a legjobb helyi csoportok előadásai szórakoztatják a kóstolókat. Lesz gasztroudvar a legjobb streed food ételekkel, vidámpark a gyerekeknek, önfeledt, kellemes nyárvégi kikapcsolódás az egész családnak fő szerepben a Mátrai borvidék legjobb boraival.

A lista korántsem teljes, a nyár ezen kívül számos programot, eseményt tartogat Gyöngyösön és a Mátrában egyaránt. A programokkal kapcsolatban bővebb információt talál a www.gyongyos.hu, vagy a www.mmkgyongyos.hu oldalon.is.

A szervező Gyöngyösi Kulturális Nonprofit Kft. a műsorváltozás jogát fenntartja. Az eseményeken nyilvános felhasználásra szánt kép- és hangfelvétel készülhet.

 

Forrás: gyongyos.hu