TERMÉSZETI ÉRTÉKEK LÁTNIVALÓK AKTÍVAN A MÁTRÁBAN SZÁLLÁSHELYEK Bor és gasztronómia Webkamera Információk

Öreg néne őzikéje és Benevár tematikájú játszótereket adtak át Mátrafüreden

Elkészült a mátrafüredi parkerdő fejlesztése, a gyerekek már birtokba is vehették a játszótereket, a tanösvényt, a felnőttek pedig az erdei tornapályát.

 

A gyöngyösi önkormányzat még 2017-ben nyert el európai uniós támogatást a mátrafüredi parkerdő fejlesztésére. A beruházás keretében létrehoztak két játszóteret, egy erdei tornapályát és egy erdei tanösvényt.

Az építkezés 2021. októberében kezdődött, 2022. március 25-án pedig ünnepélyesen is átadták a beruházást a nagyközönségnek. A parkerdőben két játszóteret alakítottak ki. A kisebb gyermekeket az Öreg néne őzikéje című mese alapján megépített játszótéren várják a természetes környezetükbe megjelenésükben és kialakításukban is illeszkedő, gyártó által felületkezelt, impregnált játékelemek, amelyek alatt öntött gumiburkolatot helyeztek el a kicsik biztonsága érdekében.

A nagyobb gyerekek számára épült a Benevár elnevezésű játszótér, ami egy teljesen egyedi tervezésű hatalmas játszóvár. A mintegy 2500 négyzetméteres területen megvalósult fejlesztés emellett tartalmaz egy erdei tanösvényt, egy szabadtéri edzésre alkalmas sporteszközökkel felszerelt erdei tornapályát, illetve padokkal és asztalokkal felszerelt védőházakat. A fejlesztés részeként padokat, kerékpártámaszokat, szemétgyűjtőket és tájékoztató táblákat is kihelyeztek.

A beruházás teljes költsége 92 millió forint volt, amihez az önkormányzat 68 millió forint európai uniós támogatást kapott.

A péntek délelőtti átadón Hiesz György polgármester köszönetet mondott a terveket készítő Tarna ’91 Kft.-nek, valamint a kivitelező ZÖFE Kft.-nek, majd Ujhelyi István európai parlamenti képviselő, Dudás Róbert országgyűlési képviselő és Faragó Tamás mátrafüredi részönkormányzati vezető társaságában átadta a játszótereket, amelyeket elsőként a Platán úti és a Jeruzsálem úti óvodások vehettek birtokba.

Forrás: gyongyos.hu

Fotó: Tihanyi Stella // Gyöngyösi Kulturális Nonprofit Kft.