TERMÉSZETI ÉRTÉKEK LÁTNIVALÓK AKTÍVAN A MÁTRÁBAN SZÁLLÁSHELYEK Bor és gasztronómia Információk Webkamera

Mindenre gyógyír a Giga-Mátrafröccs

Nem mindennapi premiernek lehettek részesei az idei Fröccsfesztiválra érkezők Gyöngyösön, a Mátrai Borok Háza udvarán. Nagyon-nagyon hosszúlépéssel várták a vendégeket..

A Gyöngyös-Mátra TDM kezdeményezésére, a borvidéki fesztivál gondozásában született meg a Mátrafröccs, ami egy igencsak méretes frissítő.

A csapatépítésre is kitűnő Mátrafröccs lényege, hogy 2,5 literes, fedett műanyag vödörben 10 deci szódából és 14 deci minőségi mátrai borból készül a fröccs. Ezzel a meglehetősen „hosszú” hosszúlépéssel aztán egyszerre négyen is felfrissíthetik magukat a Mátrába (a borvidékre) érkezők. Különös  látványosság, hogy egyszerre négyen fogyaszthatják a közel 2 és fél literes fröccsöt, speciális szívószálak segítségével. A címkén többek között az is olvasható: irány a csúcs!

Mielőtt bárki is rosszra (vagy inkább jóra) gondolna, a csúcs itt a 1014 méter magas Kékestetőt  jelenti, persze átváltva deciliterbe: 10+14.

A bemutatkozó rendezvényen igen népszerűnek bizonyult a borvidék új hűsítője. Mindenki előtt hosszú szívószálak lógtak. A vödröket pedig sűrűn kellett cserélni.

Brit tudósok bebizonyították, hogy a Mátrafröccs fogyasztása az égvilágon mindenre jó hatással van. Még arra is, amire nem.