TERMÉSZETI ÉRTÉKEK LÁTNIVALÓK AKTÍVAN A MÁTRÁBAN SZÁLLÁSHELYEK Bor és gasztronómia Információk Webkamera

Megújul a játszótér és a TV-torony kilátó a Kékestetőn

Fejlesztések és turistacsalogató elképzelések is megvalósulnak hamarosan az ország legmagasabb pontján, a Kékestetőn. Színvonalasabbá válik a TV-torony kilátó belseje, a legkisebbeket új játszótér fogadja majd. A fejlesztések hozzájárulnak ahhoz, hogy a Kékestető minden évszakban magasan a legjobb hely legyen Magyarországon.

– A toronykilátót augusztus 26-tól október 20-ig lezárjuk a vendégek elől, hiszen egy jelentős felújításon esik keresztül – mondta Bene Csaba. A Mátra Gasztronómia Kft. ügyvezetője szerint az alsó rész és a zárt presszó megérett egy új arculat kialakítására.

– A mai kornak megfelelő kinézetet kap a két helyiség, a régi burkolatokat kicseréljük. A híres mini ital gyűjteményt nem tesszük vissza, még keressük a lehetőségeket máshol való kiállítására. Helyén a presszóban két mosdót alakítunk ki, ami vendégeink nagy igénye volt, hiszen eddig csak az alsó szinten voltak a toronykilátóban ilyenek, amiket szintén felújítunk. A pénztár is vidámabb külsővel fogadja majd a toronyba belépő jegyvásárlókat, eltűnik az alumíniumborítás. Lezárjuk a lépcsőházat, hogy a hideg ne árassza el a földszintet. A felújítás költségét a Mátra Gasztronómia Kft. fizeti ki – közölte az ügyvezető.

Jövő tavaszra új, és a remények szerint hosszabb életű elemekkel gazdagodik a játszótér a Tető étterem mellett. A mostani játszótéren szemmel látható az idő vasfoga. Már csak a hintát tudják használni a gyerekek, az egykori csúszda lecsúszó része annyira tönkrement, hogy balesetveszély miatt le kellett szerelni. A fából épült elemeknek a kemény téli időjárás sem kedvezett.

– Fémvázra épült fafelületű, vagy teljesen fémből készült új játékokban gondolkodunk. Az új hintákat kisebbek és nagyobbak is tudják majd használni, lesz csúszda és mászóka is. Szükség van egy jó minőségű elemekből épült játszótérre a Kékestetőn, hiszen a gyerekek a szép kilátást csak rövid ideig értékelik, és nem hagyják szüleiknek egy kicsit hosszabb ideig csodálni a tájat. A játszótér a tisztás minden szegletéből jól látható, biztonságos fakerítéssel van körbe véve, így a szülők nyugodtan gyönyörködhetnek a természetben, miközben csemetéjük kipróbálja a játszótér biztonságos eszközeit – magyarázta Bene Csaba.

Forrás: www.kekesteto.hu