TERMÉSZETI ÉRTÉKEK LÁTNIVALÓK AKTÍVAN A MÁTRÁBAN SZÁLLÁSHELYEK Bor és gasztronómia Információk Webkamera

Kékestető, egészségfejlesztés a csúcson

Kékestetőt, Magyarország legmagasabb pontját évente több százezren keresik fel. A látogatói élmény fokozása érdekében a Kékestető Nonprofit Kft. a helyszín megújítását tűzte ki célul, amihez a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében nettó 25 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert. A fejlesztések célja az, hogy minél többen megismerjék Kékestetőt, és az itt eltöltött idő hozzájáruljon az egészségi állapot megőrzéséhez és javításához.

A Kékestető Nonprofit Kft. pályázatot adott be a Széchenyi 2020 program keretében belül a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programra, Szabadidős egészségfejlesztési infrastruktúra fejlesztése elnevezésű pályázati felhívásra. „Kékestető, egészségfejlesztés a csúcson” című projekttel 25 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert.
A pályázati forrásnak köszönhetően színvonalas környezet várja a kisgyermekes családokat a teljeskörűen megújult hegyi játszótéren. A fejlesztés eredményeként egy modern eszközökkel felszerelt játszótér várja a kisgyermekes családokat a Tető Étterem mellett. Az esést védő gumitéglák és új játékok az EU szabványoknak megfelelően biztonságos alapanyagokból készültek és ellenállnak az időjárás viszontagságainak. Az új hintákat, csúszdákat, és a többféle mászóka elemeket a kisebbek és a nagyobbak is gondtalanul használhatják 14 éves korig. A játszóteret a biztonsági előírásoknak megfelelően csak szülői felügyelettel lehet használni. Kisgyermekes családoknak a klimatikus gyógyhely kiváló játéktér a kikapcsolódásra.
Bár a téli hónapok szeptember elején távolinak tűnnek, azonban a síelés fontos eleme a kékestetői kikapcsolódásnak és a téli sportokat kedvelőknek. Szintén a projekt keretében történt téli síeszközök beszerzése elsősorban a téli rendezvények, versenyek lebonyolítását segíti, illetve a kölcsönözhető sífelszereléseknek köszönhetően saját felszerelés nélkül is lehet élvezni a téli sportokat hazánk egyik legnagyobb síközpontjában.
2020. szeptember 9-én átadásra került a pályázat részeként megvalósult kardió ösvény, amely a felnőtt és senior korosztályt számára elsősorban az egészségmegőrzésre és regenerációra kínál alternatívát. A kardió ösvény a budapesti Szent Ferenc kórház szakmai együttműködésével jött létre. Az érdeklődők egészségi állapotuknak megfelelően három nehézségi szintű, eltérő hosszúságú és szintemelkedést tartalmazó, jelzett útvonalon tehetnek rövid kirándulást Kékestető környezetében. A kardió körutak megismerését többek között a csúcskő közelében elhelyezett információs tábla segíti.
A kékestetői kardió túraútvonal átadásával elsősorban szív- és érrendszeri betegséggel vagy magasvérnyomás-betegséggel élők, illetve cukorbetegek betegségmegelőzése a cél, ugyanakkor azok számára is ajánlott, akiknek egyszerűen csak fontos az egészségmegőrzés.

A kardió ösvény egyénileg és vezetett formában is teljesíthető.

További információ kérhető:

Vermes Bella
vermes.bella@rm-marketing.hu