TERMÉSZETI ÉRTÉKEK LÁTNIVALÓK AKTÍVAN A MÁTRÁBAN SZÁLLÁSHELYEK Bor és gasztronómia Információk Webkamera

Fokozatos újranyitás a Mátrában

 

Mától vidéken megkezdődik a koronavírus-járvány miatti korlátozások fokozatos enyhítése. Kinyithatnak a strandok, a szabadtéri fürdők, a szabadtéri múzeumok és állatkertek, látogathatók lesznek a közterületek és a parkok, a vendéglátóhelyek kerthelyiségükben, teraszukon fogadhatnak vendégeket. A Mátrában is újranyit több szolgáltatás a higiéniai ajánlások betartása mellett.

 

A kormány intézkedésének megfelelően, a  Gyöngyösi Állatkert 2020. május 4-én újra megnyitja kapuit a látogató közönség előtt. Az állatsimogatók és az állatházak a járványhelyzet miatt még zárva tartanak, az állatok a külső kifutókban azonban jól láthatók. A látogatás során a maszk viselése, a megfelelő távolság tartása kötelező, a biztonságos látogatás érdekében az állatkert több pontján kézfertőtlenítőket helyeztek ki.

 

A mátrafüredi  Hegyi Sportok Bázisa is  nyitva de csak kizárólag előre egyeztetett VIP túrákat vállalnak! A VIP TÚRA azt jelenti, hogy a választott programon csak TI vagytok és a túravezetőnk, aki minden WHO EÜ-s ajánlást betart és betartat! Gumikesztyűt kap minden vendégek, túra előtt és után minden gépet és eszközt szakszerűen és alaposan lefertőtlenítenek, a minimum 3 m (inkább 5-6 m) távolságot folyamatosan tartják egymástól, a turisták által kevésbé ismert útvonalakon megy a túra.

 

Az gyöngyösoroszi Ásványok Háza újra elindítja ásványgyűjtő túráit. Az első ásványgyűjtő túra május 10-én, vasárnap lesz megtartva. Jelentkezni 8-áig, péntekig lehet.

További részletek a weboldalunkon: http://matracsillaga.eu/asvanygyujto-turak/

 

A sástói kilótót még felújítják, ezért nem látogatható, a kempingezni vágyókat viszont már várják. 2020. május 8-tól a Kemping részen a faházakba fogadnak vendégeket. Ugyanígy fogadják a lakókocsival, lakóautóval és sátorral érkezőket is. Igény esetén a vendéglátás egyelőre elviteles lesz, azaz az étteremben rendelt ételeket dobozokban lehet elvinni és a teraszon lehet elfogyasztani. A faházak egy része saját konyhás, így teljesen elszeparáltan lehet pihenni. Bográcsozásra is van lehetőség.

Sástó Étterem is várja vendégeit a természetközeli fedett és nyitott teraszain, ahonnan kényelmesen, kedvenc ételeiket elfogyasztás után, kis sétával felfedezhetik, gyönyörködhetnek Sástó szépségeiben!

Az Oxygen Adrenalin Park is újra megnyitja kapuit, 2020. május 8-án azokkal a játékelemekkel, melyek a legkevesebb személyes kontaktust igénylik, így a legbiztonságosabbak a jelenlegi helyzetben.

 

Galya Kilátó 8.00-20.00 között található nyitva, 30 méteres csúcsára 162 lépcsőfok vezet fel, tetőteraszáról 360°-os körpanorámában lehet gyönyörködni. A beléptető kapu 200 forintos érme bedobásával nyílik. Május 5-től a Galyatetői Turistacentrum terasza is megnyílik. További információ: https://www.facebook.com/GalyaCentrum

Kékestetőn május 5-től újra megnyílik a HE-DO bár terasza és a nyitott toronykilátó, hétvégén pedig a Kékesi Vendégház terasza. A parkolás visszavonásig díjtalan.

A parádsasvári Üvegmanufaktúra Kft. is újra várja az érdeklődőket! A látogatásra szigorúan előzetes bejelentkezés alapján, a megszokott időtartamban, naponta 9-15 óráig van mód. A turnusok szokás szerint egész óránként indulnak, a járványügyi előírásokra, a kellő távolságtartásra figyelemmel korlátozott létszámmal. A vendégek idegenvezetéssel kísért, teljes értékű üvegfúvó bemutatót láthatnak, ám az üvegfúvás kipróbálását, illetve a saját pohár fújását egészségvédelmi okokból egyelőre nem vezetik vissza a programba.

 

Nincs vége a vírus elleni küzdelemnek, csak egy lépéssel barátságosabbak lettek a körülmények. Ezért nagyon figyeljünk egymás biztonságára, vigyázzunk továbbra is ugyanúgy egymásra, mint hetek óta!