TERMÉSZETI ÉRTÉKEK LÁTNIVALÓK AKTÍVAN A MÁTRÁBAN SZÁLLÁSHELYEK Bor és gasztronómia Információk Webkamera

Erdei agytorna a Mátrában

A High-Tech Sportok Bázisa friss kínálatában nem csak vicces, mókázásra hívó, vagy sportolásra késztető, a testet átmozgató programok szerepelnek, hanem olyanok is, amelyek az elmét pallérozzák.

Az idei ősszel is szinte elárasztják az újdonságok a Mátrába érkezőket.
Azon csapatok, akik az aktív mozgás mellé még az aktív agytornát is választják, azok a mátrai Munzee-ban próbálhatják ki magukat. A kódolt érmegyűjtős játékot kifejezetten a QR-kódokra találták ki, eredetileg pókerzsetonra, vagy érmére nyomtatták volna a kódokat, innen ered a játék neve, ami németül érmét jelent. Az okostelefon megjelenésével a játék platformjaként használatos applikáción fut a pontvadászat, ami így már világméretűvé vált. A telepítés és a kódok megtalálása is pontot ér. Az egyéni vadászat mellett a játékosok klánokban is versenyezhetnek. A játék lényege, hogy a megadott helyszín különböző pontjain elrejtett kódot a versenyző megtalálja a mobiljával.
A cél minél több munzee összegyűjtése és az ott talált különböző rejtvények és rejtélyek megfejtése.

Az elmúlt esztendőben a Heves Megye Innovatőre Díjat elnyert High-Tech Sportok Bázisa újabb fejlesztései nem csak a csapatépítő trendeket írják felül, de a családok számára is minőségi együttlétet biztosító hétvégi programot jelentenek. A Munzee-t játszatják családok, munkahelyi kollektívák, baráti társaságok, de jó program lehet egy unokatestvér találkozón is.

A TripAdvisor szerint  immár öt éve folyamatosan a HSB a legjobb vidéki turisztikai attrakció. Ez azt jelenti, hogy a Bázis remekül ötvözi a high-tech extrém, ugyanakkor környezettudatos sportolási lehetőségeket, és a kulturális vagy gasztronómiai élményeket magába foglaló szabadidős programokat.

Az érmegyűjtésben megfáradt résztvevők a program végén a 4 Évszak – Palóc Bistorant remek fogásai mellett beszélhetik át a játéktapasztalatokat, az alkalmazott taktikát, s ünnepelhetik a győzteseket!

A játék ingyenesen letölthető: https://www.playmunzee.com/
Videó a játékról: https://www.youtube.com/watch?v=Ys51b6A1w5s