TERMÉSZETI ÉRTÉKEK LÁTNIVALÓK AKTÍVAN A MÁTRÁBAN SZÁLLÁSHELYEK Bor és gasztronómia Információk Webkamera

4 héten át Márton nap a 4 Évszak-Palóc Bistorantban

Ismét különleges menüsorral készül a Márton napra a Mátra étterme, a mátrafüredi 4 Évszak-Palóc Bistorant.
Mostani, legújabb akciójukkal sem hazudtolják meg magukat, hiszen – ahogy azt már tőlük megszokhattuk – ismét csavartak egyet a dolgon és 4 héten át kínálják a libamenüket október 15. és november 15-e között.

A tavalyi évben hagyományteremtő céllal megszületett kezdeményezés bizonyára osztatlan sikert arat idén is, hiszen azok is kiélvezhetik a high-tech konyhaművészet és a tradicionális palóc konyha misztikus elegyéből születő ételalkotásokat, akik Márton napján nem tudnak ellátogatni Mátrafüredre.

Néhány csemege a kínálatból:
a Márton napi vigasságok boldogító étkeiből jó alapot a falatozásra a „Pirított édes kalácsra varázsolt aszalt szilvás libamáj terrine adja, amelyet ráadásként szarvasgombás, olajos friss salátával” örvendeztetett meg a séf.
Márton leveseként „Ízletes libaleves, lúdnak házi gégetésztájával” kerül az asztalra.
A főfogás választás szerint vagy az „Áfonyás párolt káposztával bolondított Márton napi ropogós libacomb, rozmaringos burgonyával gazdagítva” fantázianevű alkotás, vagy az „Erdei gombákkal, színes jázminrizzsel illatosított, roséra sült, tejszínes kellemmel pompázó libamell” lehet.
A végére maradt az édes fogás, amely a „Mandulaforgácsokba lépett lúdnak lába” nevet kapta, s amely minden bizonnyal méltó zárása lesz az igen ínycsiklandó menüsornak.

A megyében egyedülálló kezdeményezésre óriási az érdeklődés, ezért ajánlott az asztalfoglalás, ezt a 0620/4494444 számon lehet megtenni.
A 4 hetes akcióban minden kedves vendéget szeretettel várnak keddtől vasárnapig 11:30 – 20:30 óra között Mátrafüreden.