TERMÉSZETI ÉRTÉKEK LÁTNIVALÓK AKTÍVAN A MÁTRÁBAN SZÁLLÁSHELYEK Bor és gasztronómia Információk Webkamera

Bárdos és Fia Pincészet

A Farkasmályi történelmi pincesor már kétszáz éve a gyöngyösi polgárok kedvelt szórakozó- és kirándulóhelye volt. A Sár hegy oldalán termelt kiváló minőségű szőlőből, az andezit vulkáni tufába vájt pincékben készített borokat iszogatták, a pincékkel egy időben ültetett platán fák árnyékában. A pincesor kedvező mikroklímája, valamint a Sárhegy oldalába vájt pincék állandó hőmérséklete ma is vonzó a nyugodt környezetben, jó borokat kóstolgatók számára. Ezt a hagyományon alapuló, de napjaink igényeinek megfelelő jó borok készítésére alkalmas pincét és a hozzá tartozó borkóstolót, valamint Vinotékát hozta létre Bárdos Benjámin és fia Tamás.

Bárdos és Fia Pincészet borkészítési filozófiája: a korszerű borászati technológia és a hagyományok ötvözésével magas minőségű, a fogyasztók ízlésének megfelelő borok forgalmazása.

A Nagyrédén feldolgozott szőlőből hűtött, irányított erjesztéssel készült új borok kerülnek a farkasmályi pincébe, ahol a kezelések és a barrique hordós érlelés után palackozzuk. Az ideális pinceklíma a kiemelkedő évjáratú palackos borok hosszantartó tárolását teszi lehetővé, ezért hoztuk létre a palackos érlelő pinceágat.

Az igényes és a muzeális borokat kedvelő borbarátok itt nem csak megkóstolhatják, hanem vásárolhatnak is a kiválasztott tételekből.

Farkasmály 22-es pincéje és borháza nyitva áll a látogatók számára, ahol valóságos környezetben tekinthető meg, hol készülnek boraink. Ugyanitt, az évjáratok kóstolási lehetősége is biztosított. A borok bemutatását minden esetben szakember végzi és a kiválasztott palackok a Vinotékánkban, a helyszínen megvásárolhatók.

A pincészet tulajdonosainak szakmai felkészültsége, tapasztalata párosulva a modern technológiával, garantálja az általunk forgalmazott borok egyenletes minőségét.

Felszereltség

Kategória: Borospince, borospince

Árszínvonal: kedvező