TERMÉSZETI ÉRTÉKEK LÁTNIVALÓK AKTÍVAN A MÁTRÁBAN SZÁLLÁSHELYEK Bor és gasztronómia Információk Webkamera

TOP-1.1.7-16-H-ESZA-2019-00077

A kedvezményezett neve: GYÖNGYÖS-MÁTRA TURISZTIKAI KÖZHASZNÚ EGYESÜLET

A projekt címe: Gasztrokulturális kalandozások
A szerződött támogatási összeg: 20.000.000 Ft
A támogatás mértéke: 100 %

 

A projekt tartalmának bemutatása:

A Gasztrokulturális kalandozások projekt négy rendezvényből áll: Mátrai Betyár Ballagás 2019-ben és 2020-ban, Viszlát Nyár Repülőnap és a SörDzsem. A rendezvények célja egy Mátrai Betyár brand megalapítása, a mátrai értékekre, hagyományokra épülő gasztronómia ápolása, újragondolása, valamint a turisztikai főszezon meghosszabbítása, melynek a helyi lakosság és a mátrai turisták is egyaránt kedvezményezettjei.

 

A projekt a Széchényi 2020 program keretében valósul meg. A projektet magvalósító Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület a fenti rendezvényekre a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül a TOP-7.1.1-16-H-038-2 Lokális kulturális háttérrel rendelkező gasztrokulturális programok fejlesztése című projektjével 20 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert. A projekt támogatási intenzitása 100%.

 

A rendezvények célja, hogy egy olyan, helyi értékekre, hagyományokra alapozott gasztrokulturális rendezvénysorozat jöjjön létre, mely jelentős turisztikai vonzerőt jelent mind a helyi lakosság, mind az ide érkező turisták számára, így lehetővé válik a turisztikai-, vendéglátó- és szolgáltató szektor közvetett erősítése. A rendezvények időpontjának kiválasztásában szempont volt, hogy a főszezon elé/után kerüljenek, ezáltal is kiszélesítve a turisztikai főszezont, növelve a vendégéjszaka számot és a tartózkodási időt.

 

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2020.06.30.

 

A projekt azonosító száma: TOP-1.1.7-16-H-ESZA-2019-00077

További információ: https://www.palyazat.gov.hu