TERMÉSZETI ÉRTÉKEK LÁTNIVALÓK AKTÍVAN A MÁTRÁBAN SZÁLLÁSHELYEK Bor és gasztronómia Információk Webkamera

Nyílt szánkóbajnokság Kékesen

Legyél Kékestető szánkóbajnoka!

Senki sem tud megnyerni egy szánkóversenyt, amíg be nem nevezett.

A Kékestetői sípálya üzemeltetői, a téli sportok támogatásával nem csak a sísport szimpatizánsainak kedvében szeretnének járni. Kellő odafigyeléssel és a lehetőség biztosításával, azoknak is szeretnének kedvezni, akik a szánkózás örömeiben éreznek vonzalmat. Felhívnánk a figyelmet, hogy egy üzemelő sípályán a szánkózás nem megengedett mozgási tevékenység, sőt tilos, de a pálya még nem üzemel ezért most 1 napra, ezt a mozgásformát egy lekerített területen legálissá tesszük a Kékesi lejtőkön.

Bizonyára a szánkózás szakmai kivitelezésében is vannak titkos sebesség fokozó trükkök. Természetesen, hogy tétje is legyen a dolognak, egy megmérettetési lehetőséget biztosítunk a sípálya erre kialakított nyomvonalában. De hogy ne csak a sebesség legyen a mérvadó a leendő szánkóbajnokok avatásában, ezért apró feladatokat is teljesíteni kell a résztvevőknek a pályán. A legjobb eredményeket, dobogóra állítva fogjuk éremmel elismerni.

A verseny 2020.01.18. szombaton délelőtt 10:00-kor kezdődik a Déli sípálya fő pénztár mögötti pályaszakaszán. Korcsoportól függetlenül érkezési sorrendben lehet elrajtolni a pályán.
A rendezvény 12:00 óráig tart.
Eredményhirdetés 13:00 órakor a HE-DO körbárnál.

A szánkón a versenyen, maximum 1 személy tartózkodhat.
A versenyre korcsoportoknak megfelelően lehet majd nevezni a helyszínen, nevezés a HE-DO körbárban.

A korcsoportokról a helyszínen lehet tájékozódni.

Nevezési díj 500 HUF/fő.

Saját szánkó használata megengedett.
Korlátozott darabszámban, a Kékesi sí és snowboard kölcsönzőben lehet eszközt bérelni. Olyan szánkót, ami teljes mértékben vasból készült, baleset védelmi szempontból versenyen használni tilos! A verseny egy hálókkal zárt pályaszakaszon lesz, a versenypályán egyszere csak egy versenyző tartózkodhat. Nevezni a helyszínen kifüggesztett szabályok megismerése után lehet.
Bukósisak, kesztyű használata főképpen gyerekek, de felnőttek számára is javasolt.

 

Helyszín:

Kékestető

Információk:

Kékestető, He-Do Bár

Kategória:

sport

Ez az esemény lejárt

Program ajánlatok

Mátrai Betyár Fesztivál és Gasztrofilm Fesztivál 2020.08.14. 18:00 - 2020.08.15. 22:00
Sástó
további programajánlatok