TERMÉSZETI ÉRTÉKEK LÁTNIVALÓK AKTÍVAN A MÁTRÁBAN SZÁLLÁSHELYEK Bor és gasztronómia Információk Webkamera

Kirándulás Kékesen

A gasztronómiai élményt serkentő túrasorozat következő kihívásához közeledik, amely ismét izgalmas kalandozásokra invitál minket.

A könnyű nyomvonalon vezetett túrán, több helyen lehet majd lekvárkülönlegességekre szert tenni. Az apró üvegcsébe zárt bio gyümölcsökből készült zamatokkal lehet majd ízesíteni a palacsintákat Kékestetőn. Természetesen egy-egy pohár különleges frissítőről sem fogunk megfeledkezni.

Az íz kereső túraútvonal részletei:
A túraútvonal hosszát és nehézségi útvonalát úgy alakítottuk ki, hogy az egészségmegőrzés szempontjából megfeleljen a napi mozgásigénynek, és természetesen helyet biztosítson majd a pompás palacsinták részére is.
A túra hossza: kb. 6 km
Szintkülönbség: 320 m
Időtartam: kb. 2-3 óra

Nehézség: könnyű

A gasztronómiaitúra 2019.07.21.-én 10:00 órakor indul a Kékestetői Tető Étteremtől.

A túrán való részvétel ingyenes.

Résztvevőinket kérjük, hogy legkésőbb 9:50.-kor érjenek az étteremhez, ahol egy rövid regisztrációs adatlapot kell majd kitölteni.

Könnyű túránkkal bejárjuk a Kékesi csúcs rejtett és történelmi ékességű helyszíneit, továbbá könnyen elérhető kilátó pontjait. Innen Magyarország legöregebb, őserdőmaradványokat is tartalmazó erdőterületének határán, a Sárkányos nevezetű kilátópont érintésével, kissé emelkedős szakaszon mászunk vissza a Kékestetőre. Túránk a Tető Étteremnél ér véget, ahol az frissen sült palacsinták várnak ránk, hogy a rábukkant ízeinkkel megkenhetjük őket.

Helyszín:

Kékestető, Tető Étterem

Információk:

A túra 2019.07.21.-én 10:00 órakor indul a Kékestetői Tető Étteremtől.

A túrán való részvétel ingyenes.

Kategória:

Túra

Ez az esemény lejárt

Program ajánlatok

Gyöngyösi Advent 2019.11.29. 00:00 - 2019.12.22. 23:59
Gyöngyös, Belváros tér
további programajánlatok