Borkóstolóval egybekötött szakmai program az egyetemen
A Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem a bor kulturált fogyasztása és a borfogyasztás népszerűsítése érdekében Borkóstolóval egybekötött szakmai programot tart az egyetem valamennyi campusán.
Hogyan befolyásolják a bor minőségét a modern szőlőtermesztési technológiák?
Mitől egészséges a bor?
Milyen pozitív élettani hatásai vannak a mérsékelt és tudatos borfogyasztásnak?
Többek között ezekre a kérdésekre is válaszol majd a rendezvény során Sebesi István (Axiál) és Nyitrainé dr. Sárdy Diána (egyetemi tanár, MATE).
Időpont: 2023. november 21. 15.00
Helyszín: MATE Károly Róbert Campus, Károly Róbert Diákhotel Konferenciaterem, Gyöngyös, Bene út 69.
A borkóstolóhoz a borokat a Mátrai Borvidékről ifj. Szőke Mátyás (2017 Év Bortermelője), az Egri Borvidékről pedig Lőrincz György (2009 Év Bortermelője) és a Thummerer Pincészet (1995 Év Bortermelője) biztosítja.
A rendezvényen a részvétel INGYENES
Helyszín:
Gyöngyös, Károly Róbert Diákhotel
Információk:
Gyöngyös, Károly Róbert Diákhotel, Bene u. 69.
Kategória:
bor és gasztronómiaEz az esemény lejárt