Gasztrokaland a Mátrában
2021. május 22.
Tervezett program: Szurdokpüspöki Mátrai bivalyrezervátum. A legrégebben háziasított állatunk, rendkívüli intelligenciával. Emellett megtudjuk, miért különlegesen érzékeny szociálisan a bivaly. Természetes környezetükben látjuk őket, és mesél róluk a tulajdonos Szalay Feri. A “szafari” program után Szurdokpüspökiben meg is kóstolunk egy bivalygulyást, amit természetesen mátrai borral öblítünk le. Utána egy rövid séta a településen: pincesor, múzeum, kegyhely. Miután lesétáltuk az ebédet, egy rövid utazás után Gyöngyöstarján a következő állomás, ahol ezen a napon a Nyitott pincék napját tartják. 11 helyi pincészet várja bortúrával a vendégeket. Közben traktoros falunézés során ismerkedünk a településsel. A finom helyi falatok után várhatóan 18 óra körül indulunk vissza.
Indulás: Bp Syma csarnok, felszállás Tura, Hatvan, Gyöngyös.
További részletek és ár hamarosan.
Információ: 06703883752 agi@matrainfo.hu
Helyszín:
Szurdokpüspöki Bivalyrezervátum
Információk:
Mátrai Bivalyrezervátum
3064 Szurdokpüspöki, Lapos tanya 1.
Kategória:
GasztroIdőpont(ok):
További időpontok