Experiencing nature Sights Activities Accommodation Wine and gastronomy Information WEBCAM

Molnár és Fiai Pincészet

családunk több generáció óta foglalkozik szőlőtermesztéssel, 30 hektáron Többnyire fehér szőlő fajtákkal, BORKÉSZÍTÉSSEL. OLASZRIZLING, MUSCAT OTTONEL, Irsai Olivér, LEÁNYKA, Zöld veltelini, RIZLINGSZILVÁNI, Szürkebarát, Sauvignon Blanc és Cabernet Franc

A Mátra egyik leghíresebb bortermelő települése méltán híres különleges karakterű nedűjéről: az abasári olaszrizlingről. Annak céljából, hogy ezt a nagyközönséggel is megismertessük 2010-ben megalapítottuk az „abasári olaszrizling” borbarátok egyesületét .melyben elnöki szerepet töltök be. Az abasári olaszrizling száraz bor, melynek Abasáron évszázados hagyományai vannak. Az abasári olaszrizling egyedi zamatát a különleges andezittufás talajnak köszönheti, s annak, hogy a Sár-hegy lankáin található kígyózó szőlősorok szinte összeérnek A nappal. Valószínűleg ez tehet arról is, hogy ezt a bort a szakértők és a nagyközönség is ugyanúgy szereti. Ezt a tényt mi is megtapasztalhattuk az elmúlt évben Budapesten megrendezett újbor és sajtfesztiválon. A boraink közül az Abasári Olaszrizlinggel arattuk az aranybabért.
Továbbá 2012-ben a XL Syngenta országos borversenyen valamint a XIV. országos takarékszövetkezeti borversenyen aranyéremmel tüntették ki pincészetünk remekét. A többi boraink közül a pinot grigiot emelném ki, melyet a vinagora nemzetközi borversenyen ezüstéremmel minősítettek.

AZ ABASÁRI KŐVÁGÓ PINCESORON TALÁLHATÓ PINCE ÉS BORHÁZ A LÁTOGATÓK SZÁMÁRA NYITOTT, AHOL A VALÓSÁGOS KÖRNYEZETBEN TEKINTHETŐ MEG, HOL KÉSZÜLNEK A BOROK ÉS A KIVÁLASZTOTT FAJTÁK. A BORKÓSTOLÁSHOZ AJÁNLUNK KÜLÖNBÖZŐ HIDEG ÉTELEKET.A BOROK BEMUTATÁSÁT MINDEN ESETBEN SZAKEMBER VÉGZI ÉS A KIVÁLASZTOTT PALACKOK KEDVEZŐ ÁRON A HELYSZÍNEN MEGVÁSÁROLHATÓK.KÉTFÉLE KÓSTOLÁSI LEHETŐSÉGET KÍNÁLUNK A LÁTOGATÓK SZÁMÁRA. AZ ELSŐ PROGRAM HÁROM KÜLÖNBÖZŐ BORFAJTÁT, A MÁSODIK PROGRAM ÖT FAJTÁT TARTALMAZ.
A BORKÓSTOLÁS MELLÉ AZ ALÁBBI ÉTELEKET AJÁNLUNK.

HIDEG ÉTELEK:
LIBAZSÍROS KENYÉR LILAHAGYMÁVAL / SZELET 100.-FT
PARASZTTÁL 1200.-FT/FŐ

BORKÓSTOLÁSOK:
1. KÓSTOLÓ PROGRAM (3 FAJTA BOR) 1500 FT/ FŐ
2. KÓSTOLÓ PROGRAM (5 FAJTA BOR) 2100 FT/ FŐ

A BORKÓSTOLÁS ÁRA TARTALMAZZA A SAJTOT, POGÁCSÁT, ÉS AZ ÁSVÁNYVIZET.

PINCE NYITVATARTÁSA:
A VENDÉGEINK IGÉNYE SZERINT, BEJELENTKEZÉS ALAPJÁN.
BEJELENTKEZÉS: 06-20-4460027

Equipment

Categories: Vineyard

Kitchen style: Hungarian