Experiencing nature Sights Activities Accommodation Wine and gastronomy Information WEBCAM

Kővágó Weinceller

A családunk már több generáció óta foglalkozik szőlőtermesztéssel és borkészítéssel a Mátrai Borvidéken, Abasáron. Az elmúlt 15 évben a szőlőterületek nagyságát jelentősen növeltük, ma már 30 hektáron gazdálkodunk.

A szőlőbirtok növelése mellett a pince fejlesztésekre is odafigyeltünk. A pince ma már 900-1 000 hektoliter bor elkészítésére, tárolására alkalmas. A hagyományos ászokhordós (oxidatív) borérlelés mellett reduktív borok készítését is el tudjuk végezni.

2014-ben jelentős pincefejlesztést hajtottunk végre, amely során felújításra került az egyik pinceág, présház és létrehoztunk egy borbemutató- és borkóstoló termet, ahol egyszerre 50 fő vendéget tudunk fogadni.

További beruházásunk egy új szőlőfeldolgozó megépítése, ahol a hagyományos szőlőfeldolgozás megvalósítására van lehetőség, azok a borszőlő vásárlók, kik saját maguk szeretnék elkészíteni a tőlünk vásárolt szőlőből a boraikat, itt megtehetik.

Borkóstolók
A Kővágó Pincében borkóstolásra várjuk szeretettel a borkedvelőket, borbarátokat illetve mindenkit, aki szeretne megismerkedni a borok izgalmas világával. A látogatóinknak 5-6 féle bor kóstolására van lehetőségük, melyhez általunk készített sajtot és pogácsát kínálunk igénynek megfelelően. A borválaszték a borkészlet függvényében változhat.

A borkóstoló minimum létszáma 5 fő, a maximum létszáma 50 fő, melyet igény szerint angol nyelven is biztosítunk.


Borkóstolók:

Borkóstoló házi sajttal
Borkóstoló házi pogácsával
Borkóstoló házi sajttal és házi pogácsával
Igénynek megfelelően borkóstoló melegétellel (borvacsora)

Egyéb programok:

Leánybúcsú borkóstolóval
Legénybúcsú borkóstolóval
Osztálytalálkozó borkóstolóval
Öregdiákok találkozója borkóstolóval
Vállalati rendezvények borkóstolóval
Csapatépítés borkóstolóval (szüret idején szürettel egybekötve) stb.

Equipment

Categories: Wine cellar, Vineyard

Kitchen style: Hungarian