TERMÉSZETI ÉRTÉKEK LÁTNIVALÓK AKTÍVAN A MÁTRÁBAN SZÁLLÁSHELYEK Bor és gasztronómia Információk Webkamera

Mátraszentistváni Sípark

A mátraszentistváni Sípark a Felső-Mátrában található, az ország legmagasabban fekvő falvainak ölelésében. A fejlesztéseknek köszönhetően rövid időn belül hazánk egyik legismertebb síközpontjává vált.

 

Három falu – egy sízóna a Mátra szívében. A téli sport szerelmesei 10 változatos sípálya közül választhatnak. Izgalmas ívek a lendületes sízőknek, szelíd lankák a kényelmesebb síelőknek. A közel 4 km-es pályarendszeren, ratrakok és nagyteljesítményű hóágyúk dolgoznak folyamatosan a kíváló hóviszonyok és a hógarancia biztosításáért. A mátraszentistváni sípályarendszer kiváló minőségű gyepes hegyoldalon terül el. Tervezésénél kiemelt szempont volt a pályák változatossága, különféle nehézségi foka, s a gyönyörű panorámát kiegészítő hangulati elemek, mint pl. hidak, rönkházak, tavak létesítése. Az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően az ország legtöbb szolgáltatást nyújtó családi síterepévé vált. Jelenleg 8 db modern lift szolgálja ki a sípályákat.  Összességében a 8 db sílift szállító kapacitása 7310 fő/óra. Hazánkban itt épült meg az első új építésű négyszemélyes ülőlift. A gondos pályakarbantartásnak köszönhetően az átlagos síszezon 90-nap körüli, ami példaértékű kis hazánkban!

A 675 – 822 m magasságban fekvő, rekonstruált hegyvidéki gyepterületen elterülő pályarendszer kiváló panorámát nyújt. Télen sokszor látni a Magas-Tátra hócsipkés csúcsait, hegyvonulatát. A hangulatos szibériai rönkfából épült étterem ínycsiklandozó ételeket, forró italokat kínál, melynek teraszán élvezhetjük a napsütést, miközben sporttársaink “róják a köröket”.  A sípályákon szánkózni tilos, ezért egy külön részen tubingpályát építettek ki, ahol “gumifánkokban” lehet csúszkálni a döntött kanyarokban. Pénteki, és szombati napokon kivilágított sípályákkal esti síelésre invitállják a látogatókat. Síkölcsönző, és hazánk legnagyobb havas síoktató parkja, profi, szakképzett oktatókkal várja minden nap a tanulni vágyókat.

Besíelésre, tanulásra, családi kikapcsolódásra egyaránt ajánlott a mátraszentistváni Sípark!

A Síparkot természeti szépségei miatt (panoráma, virágos kaszálló) nyáron is érdemes felkeresni. Közeli látnivalók, kirándulási célpontok lehetnek, a Vörös-kő kilátó, Ágasvár, vagy éppen a vadregényes Csörgő-patak völgye.

 

Megközelítés: Budapest – Gyöngyös – Mátraháza – Galyatető – Mátraszentlászló – Mátraszentistván útvonalon vagy Pásztó felől.

További információk: www.sipark.hu

Hóinfo vonal: +36-37/376-685 (csak nyitva tartás alatt)

info@sipark.hu

Program ajánlatok

Fenevadak 2021.10.21. 15:00 - 16:00
Gyöngyös, Mátra Múzeum
további programajánlatok