TERMÉSZETI ÉRTÉKEK LÁTNIVALÓK AKTÍVAN A MÁTRÁBAN SZÁLLÁSHELYEK Bor és gasztronómia Információk Webkamera

Mátraszentistváni Sípark

A mátraszentistváni Sípark a Felső-Mátrában található, az ország legmagasabban fekvő falvainak ölelésében. A fejlesztéseknek köszönhetően rövid időn belül hazánk egyik legismertebb síközpontjává vált.

A közel 4 km-es pályarendszeren 9 változatos pálya közül választhatnak a síelők, melyeket 6 darab modern lift szolgál ki, összesen 4600 Fő/óra szállítókapacitással. Mindenki megtalálja a saját tudásának megfelelő terepet, legyen az teljesen kezdő, vagy éppen profi síelő. A Síparkban ratrakok és nagyteljesítményű hóágyúkkal biztosítják, hogy mindig a legjobb hóminőségű pályákon síelhessünk. A gondos pályakarbantartásnak köszönhetően az átlagos síszezon 90-nap körüli, ami példaértékű kis hazánkban!

A 675 – 821 m magasságban fekvő, rekonstruált hegyvidéki gyepterületen elterülő pályarendszer kiváló panorámát nyújt. Télen sokszor látni a Magas-Tátra hócsipkés csúcsait, hegyvonulatát. A hangulatos szibériai rönkfából épült étterem ínycsiklandozó ételeket, forró italokat kínál, melynek teraszán élvezhetjük a napsütést, miközben sporttársaink “róják a köröket”.  A sípályákon szánkózni tilos, ezért egy külön részen tubingpályát építettek ki, ahol “gumifánkokban” lehet csúszkálni a döntött kanyarokban. Pénteki, és szombati napokon kivilágított sípályákkal esti síelésre invitállják a látogatókat. Síkölcsönző, és hazánk legnagyobb havas síoktató parkja, profi, szakképzett oktatókkal várja minden nap a tanulni vágyókat.

Besíelésre, tanulásra, családi kikapcsolódásra egyaránt ajánlott a mátraszentistváni Sípark!

A Síparkot természeti szépségei miatt (panoráma, virágos kaszálló) nyáron is érdemes felkeresni. Közeli látnivalók, kirándulási célpontok lehetnek, a Vörös-kő kilátó, Ágasvár, vagy éppen a vadregényes Csörgő-patak völgye.

Megközelítés: Budapest – Gyöngyös – Mátraháza – Galyatető – Mátraszentlászló – Mátraszentistván útvonalon vagy Pásztó felől.

További információk: www.sipark.hu

Hóinfo vonal: +36-37/376-685 (csak nyitva tartás alatt)

info@sipark.hu

Program ajánlatok

Viszlát nyár - Repülőnap 2019.09.07. 11:00 - 19:00
Gyöngyös, Pipishegyi repülőtér
további programajánlatok