Egy kis türelmét kérjük, keressük az Ön számára legjobb ajánlatot.

Mátraháza

Mátraházát, a könnyű megközelíthetősége, és kedvező mátrai fekvése kitűnő túra-kiinduló ponttá teszi. Akár átutazóban, akár végállomásként, álljunk meg és vegyünk egy mély lélegzetet!

Mátraháza nevének eredete az első vendégház elnevezéséből származik, melyet a Kékesalján, a Rózsadombon építettek, 1930-ban adtak át, és a „Mátra háza” névvel illettek. A ma is látható, eredetileg 120 személyes menedékház, a Pagoda épülete sajnos ma zárva van. Mátraháza másik ismérve a Mátrai Gyógyintézet, mely az igazoltan gyógyhatású, szubalpin klíma adta lehetőségeket használja ki. 1932-ben átadott szanatórium mind a mai napig fogadja a légzőszervi betegségben szenvedőket, de hotel részlegében külsős vendégeket is elszállásolnak.

A Gyöngyöshöz tartozó településről számos turistaút indul, Kékestető, Mátrafüred, Lajosháza, vagy a Mátra-nyereg irányába. Akik egy kis lelki nyugalomra vágynak, azoknak érdemes végigjárni a templom melletti Naphimnusz park stációit. Mátraháza alatt nagyarányú szállodafejlesztések valósultak meg a közelmúltban, így az Residence Hotel Ózon, valamint az egykori Bérc Hotel (Lifestyle Hotel Mátra) a legmagasabb színvonalú szolgáltatásokkal várja a vendégeket.

 

 • Hírek:

  • Mátrai piano pillanatok – zenével díszített vacsorák a 4 Évszak - Palóc Bistorantban

   Mátrai piano pillanatok – zenével díszített vacsorák a 4 Évszak - Palóc Bistorantban

   A 4 Évszak - Palóc Bistorantban Március 31-étől minden pénteken és szombaton a vacsora mellé igazi zenei csemegéket kínálunk desszertként.

  • Aludj 2 éjszakát a Mátrában és teljesítménytúrázz ingyen!

   Aludj 2 éjszakát a Mátrában és teljesítménytúrázz ingyen!

   A Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület átvállalja a kijelölt szálláshelyeken megszálló teljesítménytúra indulóknak a nevezési díját.

További hírek »

Nyelv: magyar deutsch english lengyel