TERMÉSZETI ÉRTÉKEK LÁTNIVALÓK AKTÍVAN A MÁTRÁBAN SZÁLLÁSHELYEK Bor és gasztronómia Információk WEBKAMERA

Szenior és akadálymentes turizmus felfutása a Mátrában

A parádsasvári vendégház szolgáltatók és a parádsasvári Önkormányzat szálláshelyei MATRA RESORT néven egységes formában és hazánkban egyedülálló üdülési formában kívánnak megjelenni az Észak-Mátrában, ennek a nemzetközi turizmus fajtának a speciális piacán.

Magyarországról a 2017-es évben elsőként a parádsasvári Au Naturel Vendégházak regisztrálták és minősítették be magukat az Európai Unió hivatalos szervezeteinél azért, hogy használhassák az egységes európai akadálymentes turisztikai termékeket. Az újra definiált akadálymentes turizmus része az egyre növekvő szenior turizmus is, amelynek forgalma töretlenül ível fel a Mátrában évről évre.

A MATRA RESORT tudatos üdülési koncepciója 2011-től van jelen Parádsasváron, ahol a helyi Önkormányzattal közösen a szenior és az akadálymentes turizmus nemzetközi élvonalába kívánnak bekerülni. Egy hazai akadálymentes „best practice-nek” számít az a professzionális tervezési és előkészítési munka, amelyet lépésről lépésre valósítanak meg a turizmus fejlesztés során. Magyarországról Parádsasvár települése és a vendégházak szolgáltatói elsőként és egyedüli vidéki szolgáltatókként rendelkeznek regisztrált tagsággal és minősítéssel az ENAT, Pantue és Europe For All Európai Uniós szakmai szervezeteknél.

A MATRA RESORT több lépcsőben kíván további attrakciókat és fejlesztéseket megvalósítani a Mátrában. A tavalyi akadálymentes turisták közel 100 fős számát szeretné idén évvégére megduplázni és a nemzetközi speciális turisztikai piacon is jelen lenni. A Gyöngyös-Mátra TDM támogatja a Mátravidék új turizmusának irányait, amely egy remek termék mixé válhat, hiszen a mátrai turisztikai fejlesztések eddig is olyan egymásra épülő attrakciókat tartalmaztak, amelynek keretében nem csupán a turistaszámot, de a helyben tartózkodás idejének növelését is kiemelt helyi turizmus stratégiai elemként kezelték.

MATRA RESORT koncepció bemutatása:

A MATRA RESORT egy olyan speciális üdülési koncepciót tartalmaz, amelynek keretében az akadálymentes és szenior turisták részére sokszínű szolgáltatást és életmód váltási lehetőséget kínálnak. Parádsasvár Önkormányzattal, a helyben élőkkel és a helyi turisztikai szolgáltatókkal közösen került kialakításra a település teljes területére kiterjedő turisztikai működési tervezet, amelynek keretében nem elzárt turisztikai tereket, hanem a település életével szervezetten együtt élő turizmust kívánnak megvalósítani.